Jaukaus patiekalo receptas jaukiems žiemos pietums – trinta pastarnokų sriuba su lazdynų riešutų gremolata.

4 asm.
Gaminimas 10 min.
Virimas 20 min.
Trintai pastarnokų sriubai reikia:
5 pastarnokų šaknų
3 bulvių
300 ml grietinėlės
300 ml pieno
Druskos
Gremolatai:
1 mažo ryšelio petražolių
1 skiltelės česnako
2–3 juostelių citrinos žievelės (geltonojo sluoksnio)
50 g skrudintų lazdynų riešutų
Druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
2–3 šaukštų geros kokybės alyvuogių aliejaus
Pastarnokus ir bulves išvirkite piene, sutrinkite. Supilkite grietinėlę, užvirinkite, pagardinkite druska.
Gremolatai susmulkinkite petražoles kartu su citrinos žievele ir česnaku, sumaišykite su smulkintais lazdynų riešutais. Įberkite druskos ir pipirų.
Sriubą patiekite su gremolata, pašlakstykite aliejumi
Skanaus!