top of page

Traškus valgomas daržas

Kūrybiškas ir įkvepiantis daržovių patiekalas, kuris papuoš ir švenčių, ir kasdienį stalą. Lengvas receptas, todėl šis grožis tikrai pavyks kiekvienam!

Beje, šis traškus daržas puikiai tiks sunaudoti nesuvalgytus virtus kiaušinius po Velykų!


(4–6 asmenims)


Traškiam valgomam daržui pagaminti reikia:

  • 4–5 virtų kiaušinių

  • 3 kupinų šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ lietuviškas „Originalus“ majonezo

  • 1 prinokusio avokado

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • Mėgstamos juodos duonos su grūdais

  • Kelių kuokštelių šviežių ridikėlių

  • 1 nedidelio valgomojo svogūnėlio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Į virtuvinį smulkintuvą dėkite nuluptus kiaušinius, KĖDAINIŲ KONSERVŲ lietuviškas „Originalus“ majonezą, išskobtą avokadą, citrinos žievelę, įpilkite citrinos sulčių. Įberkite druskos, pipirų ir sutrinkite iki vientisos, kremiškos masės.

  2. Duoną susmulkinkite ir apkepkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus ir taps traški.

  3. Nukirpkite viršutines ridikėlių lapų dalis.

  4. Giliame dubenyje paskleiskite užtepėlę, apibarstykite ją smulkiai pjaustytu svogūnu, pasodinkite ridikėlius ir užbarstykite duonos trupiniais.


MŪSŲ PATARIMAI:

  • Valgykite nedelsiant, nes kuo ilgiau lauksite, tuo greičiau trupiniai taps ne traškūs. O didžiausias malonumas valgyti imant ridikėlį už kotelio, besti į užtepėlę, užkabinti „duonos žemių“ ir skanauti.

  • Puikus būdas panaudoti po Velykų likusius margučius, o taip pat nuostabus užkandis prieš pagrindinį patiekalą ar laukiant besirenkančių svečių.

  • Jeigu mėgstate aštriau, galite užtepėlę paskaninti aitriosiomis paprikomis.

traškios salotos, Alfo receptas


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page