top of page

Traškūs tešlos saldainiai su dviem skirtingais įdarais (Receptas)

Kas pasakė, kad saldainiai būtinai turi būti saldūs? Jie gali būti ir sūrūs ar pikantiški. Būtent

tokius skanėstus Alfas siūlys Jums pasigaminti ir savo virtuvėje.



Video receptą žiūrėkite čia


2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Traškiems tešlos saldainiams pagaminti reikia:

  • 80 g žaliųjų alyvuogių

  • 5–6 ančiuvių filė

  • 2–3 šaukštų maskarponės sūrio

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 80 g #CALVO tuno savo sultyse

  • 100 g #GERMANTAS fermentinio sūrio Tilsit

  • 10 g šviežių kalendrų

  • 10 g šviežių petražolių

  • 5 g šviežių bazilikų

  • 50 g SPILVA marinuotų uoginių paprikų „Jalapeno“

  • ½ pakelio filo tešlos

  • 1 kiaušinio

  • 2 šaukštų OBELIŲ nerafinuoto saulėgrąžų aliejų

1. Žaliąsias alyvuoges ir ančiuvius supjaustykite smulkiai. Sumaišykite su puse

maskarponės sūrio.

2. Pagardinkite tarkuota citrinos žievele ir sudėkite nusunktą CALVO tuną savo sultyse.

Gerai išmaišykite.

3. GERMANTAS fermentinį sūrį „Tilsit“ supjaustykite nedideliais kubeliais, šviežiais

žoleles pakapokite, SPILVA marinuotas uogines paprikas „Jalapeno“ susmulkinkite.

Viską sumaišykite.

4. Filo tešlą klokite dviem sluoksniais ir supjaustykite norimo dydžio lakštais.

5. Per vidurį dėkite pagamintus įdarus ir šonus patepkite kiaušinio plakiniu.

6. Suvyniokite ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

7. Viršų patepkite OBELIŲ nerafinuotu saulėgrąžų aliejumi.

8. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page