Pikantiški varškės rutuliukai yra ir puikus užkandis ir salotų pagardas bei pastiprinimas. Įsidėmėkite šį receptą, jis rizikuoja tapti favoritu.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia.
10 rutuliukų
Pikantiškiems varškės rutuliukams pagaminti reikia:
180 g ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 %
½ citrinos žievelės
Žiupsnelio KOTANYI druskos su aitriosiomis paprikomis
1 skiltelės česnako
Aliejui:
1 saujos čiobrelių
2 skiltelių česnako
BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
1. Į dubenį dėkite varškę, įtarkuokite citrinos žievelės, česnako, berkite druską su aitriosiomis paprikomis. Viską išmaišykite ir aliejumi pateptomis rankomis formuokite rutuliukus.
2. Į kitą indelį sudėkite tarp rankų patrintus čiobrelius, supjaustytą česnaką, pilkite aliejų.
3. Į aliejų sudėkite varškės rutuliukus
4. Laikykite per naktį šaldytuve ir ryte galite patiekti.
ALFO PATARIMAI:
· Tokius rutuliukus galite patiekti svečiams arba patys užkandžiauti su duona ar prie užkandžių.
· Taip pat jais galite paskaninti salotas.
· Laikyti šaldytuve siūlau iki 4–5 dienų.
Skanaus!
Comments