Traškūs vištienos sparneliai, dėl kurių „pamesite galvą“


Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA


4–5 asm.

Gaminimas 15 min.

Marinavimas 2 val.

Kepimas 6–7 min.


Vištienos sparneliams pagaminti reikia:

  • 800 g vištienos sparnelių

  • 2 kupinų šaukštų kukurūzų krakmolo

  • Dviejų saujų kukurūzų dribsnių be cukraus

  • ½ stikinės vandens

  • 2 šaukštų kvietinių miltų

  • 3 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio maltos kalendros 1 šaukštelio juodųjų pipirų

  • 1 šaukštelio maltų kajeno paprikų

  • Druskos

  • Aliejaus kepimui

Padažui:

  • Kelių šaukštų kečupo

  • Šaukšto barbekiu padažo

  • Balzamiko acto

1. Vištienos sparnelius per sąnarį supjaustykite į tris dalis, mažiausią dalį pašalinkite.

2. Ant sparnelių suberkite 2 šaukštus krakmolo ir kvietinių miltų, šaukštelį kalendros, užbarstykite juodųjų pipirų, Kajeno paprikų ir druskos. Įpilkite 4 šaukštus baltojo vyno acto, vandens. Viską gerai išmaišykite, jeigu tešla per tiršta įpilkite dar vandens, jos tirštumas turėtų būti kaip kefyrinių blynų. Tešla neturėtų kristi nuo vištienos. Palikite porą valandų pasimarinuoti.

3. Į indą suberkite kukurūzų dribsnius ir susmulkinkite juos rankomis. Berkite kalendros, juodųjų pipirų, Kajeno paprikų ir druskos. Įdėkite du šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišykite.

4. Sparnelius po vieną dėkite į dribsnių masę ir gražiai apvoliokite.