O taip, veganiškas! O ką jūs pagalvojote? Kad gali būti neskanu? Netiesa, puikus, lengvas skonis, tiks ir ne veganams.
![tortas su čija sėklomis_Alfo receptas](https://static.wixstatic.com/media/215589_2ff39aceba6e416eb5927bb6cac7dcb2~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_156,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/215589_2ff39aceba6e416eb5927bb6cac7dcb2~mv2.jpg)
8–10 asm.
Gaminimas 30 min.
Zzzz – per naktį
Tortui pagaminti reikia:
Pagrindui:
150 g migdolų
150 g datulių
Sluoksniui su čija sėklomis:
600 ml augalinio pieno
6 šaukštai čija sėklų
50 g „Panevėžio +” ekologiško cukraus
2 šaukšteliai agaro
Braškiniam sluoksniui:
300 ml braškių tyrės
1 šaukštas „Panevėžio +” ekologiško cukraus
1 šaukštelis agaro
Sauja braškių
Paruoškite 22 cm skersmens formą. Sutrinkite migdolus kartu su datulėmis. Šia mase išklokite dugną. Formą įdėkite į šaldytuvą, bet turėkite omenyje, kad pagrindas bus minkštas, tad tortą galima formuoti iš karto ant patiekimo lėkštės. Supjaustykite braškes, sudėkite ant pagrindo.
Į puodą supilkite pieną, DANSUKKER ekologišką cukrų ir čija sėklas. Išmaišykite ir palikite 5 min. Užvirinkite, kai užvirs, suberkite agarą ir pakaitinkite dar minutę intensyviai maišydami.
Supilkite masę ant pagrindo ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Braškių tyrę pakaitinkite su DANSUKKER ekologišku cukrumi, kol cukrus ištirps, suberkite agarą ir užvirinkite. Gerai išmaišykite. Braškių tyrę supilkite ant sustingusio pagrindo. Sustingdykite viską šaldytuve.
Gardžių atradimų.