top of page

Tortas su čija sėklomis (Receptas)

O taip, veganiškas! O ką jūs pagalvojote? Kad gali būti neskanu? Netiesa, puikus, lengvas skonis, tiks ir ne veganams. 

tortas su čija sėklomis_Alfo receptas
VMG nuotr.


8–10 asm.

Gaminimas 30 min. 

Zzzz – per naktį


Tortui pagaminti reikia:

Pagrindui:

  • 150 g migdolų

  • 150 g datulių

Sluoksniui su čija sėklomis:

  • 600 ml augalinio pieno

  • 6 šaukštai čija sėklų

  • 50 g  „Panevėžio +” ekologiško cukraus

  • 2 šaukšteliai agaro

Braškiniam sluoksniui:

  • 300 ml braškių tyrės

  • 1 šaukštas „Panevėžio +” ekologiško cukraus

  • 1 šaukštelis agaro

  • Sauja braškių


  1. Paruoškite 22 cm skersmens formą. Sutrinkite migdolus kartu su datulėmis. Šia mase išklokite dugną. Formą įdėkite į šaldytuvą, bet turėkite omenyje, kad pagrindas bus minkštas, tad tortą galima formuoti iš karto ant patiekimo lėkštės. Supjaustykite braškes, sudėkite ant pagrindo.  

  2. Į puodą supilkite pieną, DANSUKKER ekologišką cukrų ir čija sėklas. Išmaišykite ir palikite 5 min. Užvirinkite, kai užvirs, suberkite agarą ir pakaitinkite dar minutę intensyviai maišydami. 

  3. Supilkite masę ant pagrindo ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. 

  4. Braškių tyrę pakaitinkite su DANSUKKER ekologišku cukrumi, kol cukrus ištirps, suberkite agarą ir užvirinkite. Gerai išmaišykite. Braškių tyrę supilkite ant sustingusio pagrindo. Sustingdykite viską šaldytuve. 


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page