top of page

Varškės tortas su mangais (Receptas)

Lengvas, purus, kvapnus, mangų geltonumu iš tolo šviečiantis nekeptas varškės tortas papuoš kiekvieną vaišių stalą.

varškės tortas su mangais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Varškės torto pagrindui pagaminti reikia:

  • 250 g imbierinių sausainių (tinka ir klasikiniai trapūs)

  • 1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo

  • 1 šaukšto kakavos

  • 115 g ištirpinto sviesto

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės

Įdarui:

  • 100 ml karšto virinto vandens

  • 15 g želatinos

  • 400 g kreminės varškės

  • 100 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 3 šaukštų grietinės

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 300 ml plakamosios grietinėlės

  • 2 didelių mangų

  • 2–3 pasiflorų

  • 2 šaukštelių tarkuotos apelsinų žievelės

  • 1 šaukštelio tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės

  • Žiupsnelio druskos

1. Paruoškite pagrindą – sausainius sutrinkite maisto smulkintuvu iki trupinių. Tuomet įmaišykite auksaspalvį cukraus sirupą, kakavą, tirpintą sviestą ir apelsinų žievelę.

2. Pasirinkite serviravimo lėkštę ir ant jos dėkite 24 cm skersmens formos žiedą bei iškirptą kepimo popieriaus apskritimą viduryje.

3. Paruoštais trupiniais išklokite dugną ir įdėkite trumpam į šaldytuvą.

4. Karštu vandeniu užpilkite želatiną ir maišykite, kol ištirps.

5. Varškę sutrinkite su grietine, persijotais cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi.

6. Iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.

7. Nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite vieną mangą. Nuspauskite sultis.

8. Į paruoštą varškės kremą įmaišykite smulkintą mangą, ištirpintą želatiną, pasiflorų minkštimą ir likusius ingredientus.

9. Masę sukrėskite ant paruošto sausainių pagrindo.

10. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti (mažiausiai 6 val.). Papuoškite stambiai pjaustytu mangu. Jeigu torto nevalgysite iš karto, tuomet mangus aplaistykite citrinos sultimis arba želė, kad nepajuoduotų.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page