top of page

To laukėte ilgai: Vilniaus gastronomijos savaitė + BAF

Lapkritis tradiciškai tapo gurmaniškų atradimų mėnesiu. Juk jau lapkričio 7–13 dienomis sostinėje trečius metus iš eilės vyks Vilniaus gastronomijos savaitė. Jos metu restoranai atveria duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomines tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Neatsiejama dalis yra tradicinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda „BAF 2016“ bei restoranų, viešbučių, parduotuvių įrangos paroda „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2016“.

PLATUS PASIRINKIMAS Šiais metais Gastronomijos šventė šurmuliuos net 28 populiariuose sostinės restoranuose, lankytojams ruošiančiuose begales siurprizų. Kaip juos aplankyti?

  1. Išsirinkite iš žemėlapyje pateikto restoranų sąrašo jums labiausiai patinkantį.

  2. Turėkite omenyje, kad restoranai jums pasiūlys išskirtinį rinkinį už 10 Eur arba specialų meniu už 20 Eur asmeniui. Atidžiai išstudijuokite žemėlapį, kuriame pateikiame restoranų sąrašą, lokacijas ir kainas.

  3. Skambinkite ir užsisakykite geriausią staliuką sau, mylimam žmogui, draugų kompanijai. Būtinai paminėkite, kad atvykstate ragauti išskirtinių Vilniaus gastronomijos savaitės patiekalų.

  4. Atkreipkite dėmesį į darbo valandas, kurias restoranai nurodė laukdami Vilniaus gastronomijos savaitės svečių.

Valerijos Stonytės nuotr.

Restoranas „Mama Grill“. Valerijos Stonytės nuotr.


VYNO MĖGĖJAMS Jei ne tik mėgstate ragauti, bet ir skaitote apie vyną, Vilniaus gastronomijos savaitė kartu su vyno protų mūšių rengėju Gintautu Jašinsku lapkričio 9 dieną, 18:30 val., kviečia į vyno protų mūšį pradedantiesiems „Vyno klube“ (Vilnius, Stumbrų g. 15). Išgirsite klausimų apie vyno istoriją, vyną ir asmenybes, vynuogių veisles, saldų ir putojantį vyną, vyno gamybą ir patirsite aklą degustaciją. Renginyje gali dalyvauti tik pilnamečiai.

Išankstinė rezervacija el. paštu vynoguru@gmail.com Bilieto kaina – 10 eurų.

Restoranas „Dine“ (Valerijos Stonytės nuotr.).


GERAS MAISTAS NEATSIEJAMAS NUO SVETINGUMO VERSLO Dar viena puiki žinia! Vilniaus Gastronomijos savaitės metu, lapkričio 10–13 d., Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vykstančioje Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF bus galima dar daugiau sužinoti apie gerą maistą ir virtuvę, susipažinti su įvairių šalių maisto produktais ir kultūra, atrasti naujus skonius ir pamatyti moderniausią įrangą bei technologijas. Bus atskleista, kurie produktai pelnė BAF aukso medalį ir kurios pakuotės buvo vertos NAPA apdovanojimų. Be to, profesionalai čia dalysis savo patirtimi ir atskleis svetingumo verslo sėkmės formulę. Parodoje veiks tradicinė „Virtuvės studija“ su nepamirštamomis šefų kulinarinėmis improvizacijomis, vyks didelio populiarumo sulaukęs konkursas „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“, restoranų, viešbučių ir parduotuvių įrangos paroda „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2016“ bei įkvepianti konferencija „Meniu 360: svetingumo verslo sėkmės formulė“. Specialius renginius žada ir „Virtuvės mitų griovėjų“ komanda.

Restoranas „Šturmų švyturys“ (Valerijos Stonytės nuotr.).


LAUKITE ŽINIŲ KASDIEN! Vis dar abejojate, kurį restoraną aplankyti norėtumėte labiausiai? Su Gastronomijos savaitės restoranais-dalyviais ir specialiais šventės meniu supažindins specialus Vilniaus gastronomijos savaitės žemėlapis ir Vilniaus gastronomijos savaitės „Facebook“ paskyra. Tiesioginių transliacijų, įdomiausių reportažų, visos jums reikalingos informacijos apie Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF ieškokite VMGonline.lt ir litexpo.lt.

Sekite naujienas! Skanių įspūdžių jums linki „Virtuvės mitų griovėjai“, BAF ir Gastronomijos savaitės organizatoriai!

Naujausi įrašai

bottom of page