top of page

Tiršta, mišku kvepianti voveraičių sriuba (Receptas)

Kvepia šviežiomis voveraitėmis! Pasiilgote? Tirštos mišku kvepiančios voveraičių sriubos? Alfas kviečia pasiruošti nuostabų voveraičių ir pupelių pagardą, kuris per keletą minučių gali virsti nuostabaus skonio sriuba.

Lengvas receptas.

tiršta voveraičių sriuba, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4–6 asm.


Sriubai pagaminti reikia:

Pupelių pagardui-užtepėlei:

  • 1 skardinės HEINZ penkių pupelių mišinio pomidorų padaže

  • 4 vnt. SANTOLINO saulėje džiovintų pomidorų saulėgrąžų aliejuje

  • 1 česnako skiltelės

  • ½ citrinos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Sriubai:

  • 1 piršto dydžio poro gabaliuko

  • 300 g voveraičių

  • Keleto svogūnų laiškų su galvutėmis

  • 1 šaukšto sviesto

  • Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 kubelio NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio su Provanso žolelėmis

  • 1 skardinės HEINZ penkių pupelių mišinio pomidorų padaže

  • 1 šviežio lauro lapo

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • 325 g NATURLI sojų faršo

  • Kuokštelio petražolių

  • Žiupsnelio tarkuoto džiovinto baravyko

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite ingredientus užtepėlei: skardinę HEINZ penkių pupelių mišinio pomidorų padaže, SANTOLINO saulėje džiovintus pomidorus saulėgrąžų aliejuje, česnaką, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, įberkite pipirų ir viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

  2. Porą supjaustykite smulkiau nei pusžiedžiais, susmulkinkite svogūnų laiškus.

  3. Voveraites nuvalykite, didesnes supjaustykite.

  4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite sviesto ir suberkite voveraites, porus bei svogūnus. Nemažinkite kaitros ir viską apkepkite.

  5. Iš NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio su Provanso žolelėmis paruoškite sultinį.

  6. Į sultinį sudėkite likusią skardinę pupelių, lauro lapą , išmaišykite ir laukite, kol užvirs.

  7. Į voveraites įberkite pipirų, maltos kalendros, išmaišykite. Kai viskas iškeps, išdėkite į lėkštę.

  8. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite NATURLI sojų faršą ir apkepkite.

  9. Į sultinį suberkite apkepusį sojų faršą, išmaišykite ir pavirkite 1–2 minutes.

  10. Susmulkinkite petražoles.

  11. Į serviravimo dubenėlį dėkite petražoles, paruoštos pupelių masės, apkeptų grybų, užpilkite sriubos. Papuoškite keptomis voveraitėmis ir žalumynais. Užtarkuokite džiovintų baravykų.


ALFO PATARIMAI:


· Džiovinti baravykai sriubai suteiks papildomo skonio ir kvapo.

· Sriubą visada galite pagardinti įvairiais žalumynais.

· Sriubą puikiai tinka valgyti kartu su tamsia duona, pavyzdžiui, AGOTOS duona.

· Galite sumaišyti visus ingredientus ir valgyti tirštą sriubą, bet skaniau serviruoti dalimis, nes tada matosi visi atskiri ingredientai.


Skanaus!



Comments


Naujausi įrašai

bottom of page