top of page

Tebūnie tai Jūsų žvaigždės valanda: kaip pasiruošti tobulam piknikui?

Pikniko idėja sukasi apie praktiškumą, dalijimąsi maistu ir valgytojų receptorių patenkinimą, bet visa tai gali tapti tikru vargu, jei nežinote, ko griebtis. Na, o pradėti galite ir nuo specialios pintinės ar kuprinės pasiskolinimo, nes eiti į iškylą – tai ne tas pats, kas eiti į parduotuvę su daugkartinio (!) naudojimo krepšeliu. Ko verta bus ta virtuvėje nukamavusi frittata, jei ji prilipusi ant indelio dangčio kybos kaip Damoklo kardas? Nieko. Tad visiems iškylos rekvizitams taikykite aukštus saugumo standartus.


Jeigu savo iškyla stengsitės nustebinti būrį žmonių, jums pravers ir iškylos dėžės, kuriose lengviau sutalpinsite reikiamus indus ir įrankius. Žinoma, nenorėdami tapti ekologiniais nusikaltėliais, turėtumėte rinktis gamtai draugiškus indus arba negailėti namuose naudojamo komplekto, kuris gamtoje tarsi prisikels naujam gyvenimui. Gailite per vestuves gauto taurių komplekto? Ne bėda, galite rasti ir iškyloms pritaikytų taurių.


Atsižvelgdami į rengiamos iškylos tematiką (Meksika, Japonija, Karibai, Indija, Izraelis ir pan.), pasirinkite ir kokių įrankių Jums reikės – galbūt valgysite lazdelėmis, o gal visus pagardus kabinsite riešutų duonelėmis. Be kita ko, išlikite praktiški, nes tai yra viena kertinių iškylos taisyklių, bet tuo pačiu stenkitės išlikti originalūs. Neapsiskaičiuokite rinkdami indus, pagalvokite, kokių papildomų virtuvės reikmenų jums prireiks (ar pjaustymo lentelė yra būtina?), rinkitės maistą, kurį lengva valgyti ir dalytis. Pasirūpinkite drėgnomis servetėlėmis ir svečiai jums, dievaži, padėkos.


Tobulo pikniko patiekalų schema: keletas užkandžių (užtepėlių, humuso, naminio pašteto) ar namie skrudintų bei gardintų riešutų, daržovių lazdelių, tortilijų), vaisių elementas (vaisių salotų arba arbūzo, kuris viską atperka), rimtesnių salotų (su lęšiais, bolivinėmis balandomis, bulvėmis, makaronais), pagrindinis patiekalas, kuriuo būtų galima dalytis (frittata, kišas, tartas, pica) arba įdomus sumuštinis (įvyniokite į kepimo popierių ir suriškite), argentinietiškos empanadas, gaivus desertas (panna cota, pudingas) arba lengvai gabaliukais pjaustomas brownie, keksiukai. Gėrimams – stalo vanduo, limonadas, šalta arbata ar kitas pasirinktas gėrimas.


Stilingai iškylai svarbus ir iškylos užtiesalas (kurį būtų patogu plauti), servetėlės, galite naudoti įmantrius šiaudelius, stiklainius gėrimams. Apgalvokite, ar neruošite patiekalo, kuris būtų patrauklus ir vabzdžiams, tuomet nenumokite ranka į gaubtus maistui. Tam, kad gėrimai laikytųsi stabilioje vietoje, jau yra išrasti ir specialūs kuoliukai taurėms įtvirtinti. Vakarėjant galima naudoti žvakes arba žibintus.


Naujausi įrašai

bottom of page