top of page

Tarta su mandarinais (Receptas)

Lengva, gaivi, gardi tarta-želė tortas su mandarinais nustebins ne vieną. Neatsiragaujamas mandarinų ir vermuto želė, baltojo šokolado ir trapaus pagrindo derinys negrįžtamai pakeis nuomonę apie tai, koks yra geriausias gimtadienio tortas, vakarėlio desertas ir kiekvieno susitikimo prie kavos puodelio gardus palydovas. Skanaus!


Tarta su mandarinais_receptas
VMG nuotr.

8 asm.


Tartai su mandarinais pagaminti reikia:

TEŠLAI:

  • 170 g kvietinių miltų

  • 80 g šalto sviesto

  • 30 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 trynių

  • 2–3 šaukštų ledinio vandens

ĮDARUI:

  • 300 ml vandens

  • 50 ml DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 2 cinamono lazdelių

  • 6–8 mandarinų

  • 20 g želatinos

  • 500 ml vermuto „Martini Dry“

  • 50 g ličių tyrės

  • 50 g baltojo šokolado

1. Persijokite miltus, sudėkite sviestą ir greitai supjaustykite peiliu iki trupinių. Suberkite

DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, druską, trynius, supilkite ledinį vandenį ir

greitai užminkykite (galima tą padaryti ir su virtuvės kombainu). Iš tešlos suformuokite diską,

apvyniokite maistine plėvele ir valandą atvėsinkite šaldytuve.

2. 18–20 cm skersmens konditerinį žiedą aptepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Pastatykite jį

ant nedidelės skardelės. Atvėsusią tešlą iškočiokite iki maždaug 3 mm storio ir įklokite į žiedą.

Šį kartą žiedą su skardele ir tešla dėkite į šaldiklį ir šaldykite 30 min.

3. Sumaigykite kepimo popieriaus lakštą, sudėkite į žiedą su tešla, ant viršaus užpilkite sausų

kruopų arba pupelių. Dėkite į įkaitintą iki 180 °C temp. orkaitę ir kepkite 20 min. Atsargiai

nuimkite „balastą“ ir kepkite kol, tartos pagrindas iškeps. Atvėsinkite. Atsargiai nuimkite žiedą,

patikrinkite ar nusiima. Ir uždėkite žiedą vėl.

4. Užvirinkite vandenį su DANSUKKER šviesiuoju sirupu, cinamono lazdelėmis ir dviejų

mandarinų žievelėmis. Pavirkite mažoje kaitroje 10–12 min. Skystį nukoškite ir atvėsinkite.

Želatiną užmerkite visiškai atvėsintame skystyje 20 min. Tada ištirpinkite, sumaišykite su

vermutu „Martini Dry“ ir ličių tyre.

5. Baltąjį šokoladą ištirpinkite, plonu sluoksniu padenkite tartos vidurį. Iš karto galima ant

pagrindo uždėti kelias plonas mandarinų riekeles. Sustingdykite.

6. Likusius mandarinus sudėkite į tartą ir užpilkite želatinos tirpalu. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite

stingti. Prieš patiekdami nuimkite žiedą ir perkelkite tartą ant serviravimo padėklo.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page