top of page

Sūdytos karamelės panakotos receptas

Tobuliausias pavasariškai vasariškas saldintos grietinėlės deserto receptas, kuriam nereikia jokios progos.

Greitai pagaminamas saldus patiekalas palepins kiekvieną.

sūdytos karamelės panakota, Alfo Ivanausko receptas


Sūdytos karamelės panakotai pagaminti reikia:

  • 3 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 šaukštų vandens

  • 1 šaukšto VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • Žiupsnelio druskos

  • 250 ml grietinėlės

  • 250 ml pieno

  • 1 pakelio DR. OETKER mišinio „Panna cotta“

  • 1–2 šviežių pasiflorų

  • 1 mėtų šakelės

  1. Supilkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir vandenį į prikaistuvį ar kitą indą kaitinimui, dėkite VILNIAUS margariną „Kepiniams su sviestu“. Išmaišykite, uždenkite, užvirkite, kai cukrus ištirps, atidenkite ir nemaišydami virkite, kol masė įgaus sodrų karamelės kvapą ir spalvą.

  2. Į gautą karamelę dėkite druską ir maišykite iki vientisos konsistencijos. Kol karamelė dar karšta, paskirstydami supilkite ją į indelius, kuriuose stings panakota ir padėkite atvėsti.

  3. Užvirkite grietinėlę ir 100 ml pieno, užvirus patraukite nuo kaitros. Su likusiu pienu sumaišykite DR. OETKER mišinio „Panna cotta“ miltelius ir supilkite į grietinėlės ir pieno masę. Maišykite apie 3 min., kol susidarys kremas. Gautą kremą supilkite į indelius su karamele, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

  4. Pasifloras perpjaukite per pusę, šaukštu išskobkite viduje esantį minkštimą su sėklomis ir padalinkite jį lygiomis dalimis kiekvienam deserto indeliui. Uždėkite mėtų lapelių ir patiekite.


Video receptas:


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page