Dar vienas sušių receptas Azijos patiekalų vakarėliui.
8 vnt.
Sušiams su krevetėmis pagaminti reikia:
170 g sušiams skirtų ryžių
2 šaukštų ryžių acto
1 šaukšto druskos
1 šaukšto cukraus
1 džiovintų dumblių lakšto „nori“
1/2 avokado
1 agurko
4–6 virtų lukštentų krevečių
1 šaukšto majonezo
kelių šaukštų žuvų skraiduolių ikrų
1. Paruoškite ryžius: kelis kartus juos perplaukite ir bent pusvalandį pamirkykite vandenyje.
2. Ryžius suberkite į puodą su 2 stiklinėmis vandens, uždenkite dangčiu ir užvirkite ant didelės ugnies.
3. Ugnį sumažinkite ir virkite 15–20 min., kol vanduo beveik išgaruos. Puodą nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar apie 15 min.
4. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą, cukrų bei druską ir pakaitinkite, kol cukrus ir druska ištirps, tuomet atvėsinkite. Šiuo mišiniu paskaninkite virtus ryžius.
5. Avokadą ir agurką supjaustykite juostelėmis.
6. Ant specialaus bambukinio kilimėlio ištieskite dumblių lakštą, išdėkite sluoksnį ryžių, gerai prispauskite ir apverskite ryžių lapą. Patepkite majonezu ir horizontaliai išdėliokite pjaustytą avokadą, agurką ir krevetes.
5. Bambukiniu kilimėliu viską susukite į ritinį, apibarstykite žuvų skraiduolių ikrais, uždenkite maistine plėvele ir bambukiniu kilimėliu dar kelis kartus pasukiokite. Paruoštą sušį supjaustykite į 8 dalis.
Skanaus!