Sūrio blyneliai su špinatais (Receptas) VMGonline
top of page

Sūrio blyneliai su špinatais (Receptas)

  • prieš 1 dieną
  • 1 min. skaitymo

Kartais norisi kažko lengvo, geros sudėties, su daržovėmis, ir, žinoma, greitai pagaminamo, šie špinatų ir kreminio sūrelio blyneliai – puikus pasirinkimas.

Jie tiks sotiems, bet neapsunkinantiems pusryčiams ar lengvai vakarienei. Vos keli ingredientai, keliolika minučių – ir ant stalo maistingi ir gardūs, bet nenuodėmingi blyneliai.


sūrio blyneliai su špinatais, varškėčiai su špinatais, kepti varškėčiai, Alfo receptai
VMG nuotr.


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.


Blyneliams pagaminti reikia:

  • 50 g špinatų

  • Šlakelio aliejaus

  • 300 g kreminio sūrelio

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto garstyčių

  • 4 šaukštų speltos miltų

  • 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių



  1. Špinatus trumpai pakepkite su trupučiu aliejaus – tiek, kad jie nuvystų, apie 2–3 min. Išimkite, ataušinkite ir lengvai pasmulkinkite.

  2. Kreminį sūrelį sumaišykite su špinatais ir kiaušiniu. Pasūdykite, įmaišykite garstyčias.

  3. Persijokite miltus ir kepimo miltelius, sumaišykite su špinatų mase.

  4. Viską gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius paplotėlius. Formuodami rankas patepkite aliejumi – taip tešla nelips prie jų.

  5. Kepkite varškėčius keptuvėje, nustatę nedidelę kaitrą, iš abiejų pusių.

  6. Patiekite su mėgstamu padažu arba daržovėmis.


Gardžių atradimų.


bottom of page