Visi mėgstame skanius sumuštinius. Jie tinka ir pusryčiams, ir vakarienėms, ir svečiams pavaišinti. Alfas kviečia išbandyti paprastai pagaminamą, bet neatsivalgomą ir nepamirštamą užkandinį sumuštinį su kumpiu.
2 asm.
Užkandžiui su kumpiu pagaminti reikia:
2 svogūnų laiškų su svogūnėliais
1 česnako skiltelės
Keleto riekelių šaltai rūkyto kiaulienos kumpelio
2 riekelių šaltai rūkytos šoninės
¼ citrinos žievelės
Šlakelio citrinos sulčių
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
2 riekelių GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“
ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto (minkšto) (duonai patepti)
Keleto gelsvės lapelių
Mėgstamų ir valgomų gėlių žiedlapių (papuošimui)
VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno (patiekimui)
1. Svogūnų laiškus supjaustykite smulkiai, česnaką sutarkuokite.
2. Šoninę ir kumpelį supjaustykite nedideliais kubeliais, tada sumaišykite su svogūnais, česnaku, citrinos žievele. Įlašinkite citrinos sulčių, berkite KOTANYI ketverių pipirų mišinio ir viską išmaišykite. Palikite šiek tiek pasimarinuoti.
3. Ant GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“ tepkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto.
4. Į mišinį berkite pakapotos gelsvės, sumaišykite.
5. Mišinį patiekite atskirai lėkštutėje ar ant padėkliuko, papuoškite mėgstamais žiedais. Sviestu patepta duonos puse dėkite į mišinį ir šiek tiek paspauskite.
6. Šis užkandis labai tiks su VORUTA nealkoholiniu baltojo vaisių ir (ar) uogų vynu.
PATARIMAI
1. Vietoj kiaulienos kumpelio galite rinktis jautienos ar antienos.
2. Jei nemėgstate gelsvės, ją galite pakeisti krapais arba bazilikais.
Gardžių atradimų.