Sultingas viščiukas, įdarytas grybais ir kepenėlėmis (Receptas) VMGonline
top of page

Sultingas viščiukas, įdarytas grybais ir kepenėlėmis (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 2 valandas
  • 2 min. skaitymo

Be konkurencijos, tiksliau, nukonkuruos ir Kalėdų žąsis, ir antis. Tad jeigu abejojate, ar mokate skaniai paruošti žąsį, kepkite šį kepenėlėmis ir grybais įdarytą viščiuką. Net jeigu tai bus jūsų pirmas kartas, sėkmė garantuota. Sultingas, kvapnus, be proto skanus ir maksimaliai jaukus patiekalas ir Kalėdų, ir Naujųjų stalui.

Sužibėkite!

P. S. O šalia patiekite gaivinančio ir įkvepiančio punšo.

kepenėlėmis įdarytas viščiukas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

4 asm.

Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.


Viščiukui paruošti reikia:

  • 3 vidutinių svogūnų

  • 6–7 česnako skiltelių

  • 160 g grybų mišinio (pievagrybių ir rudųjų pievagrybių)

  • 40 g ESPANA IBERICO vytinto ispaniško kumpio

  • 250 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų kepenėlių

  • 6 šaukštų BIONATURALIS ypač gryno alyvuogių aliejaus

  • 15 g sviesto

  • Kelių žiupsnelių SALDVA ketverių pipirų mišinio

  • 6 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 70 g lydyto sūrelio

  • 5–7 šviežių čiobrelių šakelių

  • 2 šaukštelių SALDVA maltų kalendrų

  • 1 viščiuko

  • 1 šaukštelio SALDVA saldžiųjų rūkytų paprikų

  • 400 g bulvių

  • 1 šaukštelio mėgstamų prieskonių

PUNŠUI:

  • ROCHESTER nealkoholinio ekologiško vaisių ir uogų punšo

  • 1 vidutinio apelsino

  • Keleto šviežių spanguolių


1.Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus, pievagrybius – griežinėliais, ESPANA IBERICO vytintą ispanišką kumpį – juostelėmis, LAPINO PUOTA šviežias ančiukų kepenėles – kubeliais.

2.Į įkaitintą keptuvę pilkite 2 šaukštus BIONATURALIS ypač gryno alyvuogių aliejaus, suberkite dalį svogūnų, sudėkite grybus ir išmaišykite.

3.Į kitą keptuvę pilkite 2 šaukštus BIONATURALIS aliejaus, dėkite kepenėles ir likusius svogūnus, išmaišykite ir pakepinkite.

4.Sudėkite 2 smulkintas česnako skilteles, sviestą. Mėsą ir grybus pagardinkite SALDVA keturių pipirų mišiniu, pilkite 2 šaukštus KIKKOMAN sojų padažo ir išmaišykite.

5.Į keptuvę su svogūnais dėkite lydytą sūrelį ir sudėkite kepenėlių masę. Išmaišykite. Sudėkite dalį čiobrelių, įberkite 1 šaukštelį SALDVA maltų kalendrų.

6.Viščiuką marinuokite SALDVA maltomis kalendromis, SALDVA saldžiosiomis rūkytomis paprikomis, likusiu smulkintu česnaku, sojų padažu ir aliejumi, gerai įmasažuokite pirštais.

7.Vištos vidų prikimškite įdaru, susmeikite mediniais pagaliukais ir užriškite siūlu.

8.Bulves supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su mėgstamais prieskoniais ir dėkite kepti šalia: ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite viščiuką, o iš šonų išdėliokite bulves.

9.Sudėkite likusius čiobrelius, pagardinkite pipirų mišiniu. Kepkite 170 °C apie 60 min., kol višta gražiai apskrus.

10.Į prikaistuvį supilkite ROCHESTER nealkoholinį ekologišką vaisių ir uogų punšą, pakaitinkite. Sudėkite griežinėliais pjaustytą apelsiną, šviežias spanguoles ir patiekite.

Daugiau gardžių, iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo knygoje TYLA PRIEŠ AUDRĄ.

ree

Gardžių atradimų.

bottom of page