top of page

Sriubos diena. Keptų burokėlių sriuba su avinžirniais (Receptas)

Nepatingėkite šiai sriubai burokėlių išsikepti. Iškeptus burokėlius galite laikyti šaldytuve 3–4 dienas, tad išsikepkite šiek tiek daugiau. Šį burokėlių sriubos receptą tikrai kartosite.


burokėlių sriuba, receptas
VMG nuotr.

Burokėlių sriubai išvirti reikia:

  • 2 vid. dydžio kepti burokėliai

  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių

  • 30–35 g burokėlių lapų

  • 1 šaukštas aliejaus

  • 1 skiltelė česnako

  • ¼ citrinos

  • Druskos

  • Žiupsnelis cukraus

1. Susmulkinkite česnaką ir pakepinkite jį puode. Šiaudeliais supjaustykite keptus burokėlius, irgi trumpai apkepkite.

2. Įpilkite 1 l vandens, suberkite avinžirnius ir užvirinkite. Pavirkite 5 minutes, pasūdykite, įberkite cukraus, įdėkite burokėlių lapų ir vėl užvirinkite.

3. Pagardinkite citrinos sultimis.


Skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page