Nepatingėkite šiai sriubai burokėlių išsikepti. Iškeptus burokėlius galite laikyti šaldytuve 3–4 dienas, tad išsikepkite šiek tiek daugiau. Šį burokėlių sriubos receptą tikrai kartosite.
Burokėlių sriubai išvirti reikia:
2 vid. dydžio kepti burokėliai
1 skardinė konservuotų avinžirnių
30–35 g burokėlių lapų
1 šaukštas aliejaus
1 skiltelė česnako
¼ citrinos
Druskos
Žiupsnelis cukraus
1. Susmulkinkite česnaką ir pakepinkite jį puode. Šiaudeliais supjaustykite keptus burokėlius, irgi trumpai apkepkite.
2. Įpilkite 1 l vandens, suberkite avinžirnius ir užvirinkite. Pavirkite 5 minutes, pasūdykite, įberkite cukraus, įdėkite burokėlių lapų ir vėl užvirinkite.
3. Pagardinkite citrinos sultimis.
Skanaus!
Comments