Spurgos mėgstamos amerikiečių, lietuvių ir viso pasaulio. Saldi nuodėmė, kuria mėgaujasi ir vaikai, ir suaugusieji. Apliekite spurgas glajumi ir joms neatsispirs niekas.
Apie 8 vnt.
Spurgoms pagaminti reikia:
60 g cukraus
2 šaukštelių kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
300 g miltų
150 ml pasukų
2 šaukštų lydyto sviesto
1 kiaušinio
1 l aliejaus kepti
1. Dubenyje išmaišykite cukrų, kepimo miltelius, druską ir miltus.
2. Mišinio viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite pasukas, lydytą sviestą ir įmuškite kiaušinį.
3. Mediniu šaukštu gerai išmaišykite sausus ir skystus komponentus.
4. Iš paruoštos tešlos ant miltuoto paviršiaus iškočiokite apie 2 cm storio lakštą.
5. Išspauskite norimo dydžio apskritimus, jų viduryje padarykite skylutes.
6. Spurgas sumeskite į gerai įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių.
Cinamoniniam glajui pagaminti reikia:
1 stiklinės cukraus pudros
3 šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių
½ šaukštelio malto cinamono
žiupsnelio malto kardamono
Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir apliekite atvėsintas spurgas. Kad glajus greičiau sustingtų, aplietas spurgas palaikykite šaldytuve.
P. S. Spurgų „skylutes“ išvirkite atskirai – turėsite mažų spurgyčių-saldainių, jie ypač patiks
vaikams!
Skanaus!