top of page

Spurgos su cinamoniniu glajumi (Receptas)

Spurgos mėgstamos amerikiečių, lietuvių ir viso pasaulio. Saldi nuodėmė, kuria mėgaujasi ir vaikai, ir suaugusieji. Apliekite spurgas glajumi ir joms neatsispirs niekas.


spurga su cinamoniniu glajumi_spurgos receptas_glajaus receptas
VMG nuotr.

Apie 8 vnt.


Spurgoms pagaminti reikia:

  • 60 g cukraus

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • ½ šaukštelio druskos

  • 300 g miltų

  • 150 ml pasukų

  • 2 šaukštų lydyto sviesto

  • 1 kiaušinio

  • 1 l aliejaus kepti

1. Dubenyje išmaišykite cukrų, kepimo miltelius, druską ir miltus.

2. Mišinio viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite pasukas, lydytą sviestą ir įmuškite kiaušinį.

3. Mediniu šaukštu gerai išmaišykite sausus ir skystus komponentus.

4. Iš paruoštos tešlos ant miltuoto paviršiaus iškočiokite apie 2 cm storio lakštą.

5. Išspauskite norimo dydžio apskritimus, jų viduryje padarykite skylutes.

6. Spurgas sumeskite į gerai įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių.


Cinamoniniam glajui pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės cukraus pudros

  • 3 šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių

  • ½ šaukštelio malto cinamono

  • žiupsnelio malto kardamono

Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir apliekite atvėsintas spurgas. Kad glajus greičiau sustingtų, aplietas spurgas palaikykite šaldytuve.


P. S. Spurgų „skylutes“ išvirkite atskirai – turėsite mažų spurgyčių-saldainių, jie ypač patiks

vaikams!


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page