top of page

„Spring rolls“ su krevetėmis, kopūstais ir mangais (Receptas)

Šių suktinukų receptas – iš naujausios Alfo Ivanausko knygos KAI NORISI PA(SI)LEPINTI.

suktinukai su krevetėmis, kopūstais ir mangais_Alfo receptas
VMG nuotr.

1–2 asm.

Gaminimo laikas: apie 45–60 min.


Suktinukams su krevetėmis, kopūstais ir mangais pagaminti reikia:

  • ½ šviežio kopūsto

  • 2 skiltelių česnako

  • 20 g imbiero

  • 2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 2 šaukštų JADE BRIDGE sezamų sėklų aliejaus

  • 1 šaukšto JADE BRIDGE ryžių acto

  • ½ sunokusio mango

  • ½ raudonos aitriosios paprikos

  • 1 saujelės kalendrų lapelių

  • 5–6 „spring rolls“ tešlos lapelių

  • 5–6 krevečių

  • 1 kiaušinio

  • 700 ml aliejaus (kepimui)

  • 2 šaukštų AJI mangų padažo

  • Žiupsnelio smulkintų česnakų laiškų

  • 1 saujos aviečių

  • Žiupsnelio druskos

  1. Kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais, česnaką ir imbierą smulkiai sukapokite.

  2. Į keptuvę supilkite KIKKOMAN padažą „Ponzu“, 1 šaukštą JADE BRIDGE sezamų sėklų aliejaus, 1 šaukštą JADE BRIDGE ryžių acto ir įdėkite žiupsnelį druskos.

  3. Į keptuvę sudėkite smulkintas daržoves ir vis maišydami troškinkite apie 20 min. ant nedidelės kaitros.

  4. Mangą supjaustykite plonais šiaudeliais, aitriąją papriką ir kalendrą smulkiai sukapokite. Viską įmaišykite į troškintus kopūstus.

  5. Troškintas daržoves nusausinkite per sietelį.

  6. „Spring rolls“ tešlos lapelius tepkite kiaušinio plakiniu, dėkite daržovių, po vieną krevetę ir suvyniokite.

  7. Kepkite aliejuje 170–180 °C temp. apie 3 min., kol gražiai apskrus.

  8. AJI mangų padažą sumaišykite su likusiu sezamų sėklų aliejumi ir actu, pagardinkite česnakų laiškais.

  9. Iškeptus suktinukus patiekite su šviežiomis avietėmis ir paruoštu padažu.


 

Dar daugiau receptų ir patarimų rasite naujausioje Alfo knygoje. Spausk čia, lepinkis ir dalinkis.



Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page