top of page

Šparagų galiukų sriuba (Receptas)

Greitai paruošiama, jauki daržovių likučių sriuba, kuriai ypatingos skonio suteikia parmezano sūris.

šparagų sriuba_daržovių likučių sriuba_sriubos receptas_trinta srtiuba_zero waste receptas
Shutterstock.com nuotr.

Šparagų galiukų sriubai pagaminti reikia:

  • 30–40 šparagų galiukų

  • 1 svogūno

  • 2 vidutinio dydžio bulvių

  • 1 citrinos

  • ¼ puodelio grietinėlės

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 20 g parmezano sūrio

1. Šparagų galus sudėkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad juos apsemtų, užvirinkite ir troškinkite 30–40 min., kol šparagai labai suminkštės.

2. Galiukus su vandeniu sutrinkite trintuvu, minkštimą nukoškite palikdami skystį dideliame puode.

3. Įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytas bulves ir svogūną, kaitinkite ant vidutinės ugnies maišydami 10 min., kol ant daržovių pasirodys auksinės-rudos spalvos dėmės. Įpilkite šparagų sultinio ir virkite ant vidutinės ugnies 20 min., kol daržovės bus labai minkštos ir būtinai gerai išmaišykite. Įspauskite citrinos sulčių ir patiekdami uždėkite parmezano sūrio.



Pabandykime tvariau.



Naujausi įrašai

bottom of page