Gardūs #zerowaste mėsos ir daržovių kukuliai (Receptas)

Šis receptas puikiai tinka sunaudoti mėsos / daržovių likučius. Mėsos kukulius galima užšaldyti vėlesniam naudojimui.


mėsos kukuliai_zero waste receptas_patiekalai iš maisto likučių_mėsos patiekalai
Shutterstock.com nuotr.

Mėsos kukuliams pagaminti reikia:

  • 300 g jūsų turimų daržovių

  • 1 svogūno

  • 1 morkos

  • 2 skiltelių česnako

  • 500 g maltos mėsos

  • 30 g petražolių arba jūsų turimų žolelių

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

1. Visas daržoves sutarkuokite su tarka, sudėkite į kiaurasamtį, berkite druskos ir gerai išmaišykite, leiskite pastovėti apie 10 min., kad nubėgtų skystis.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, nuvarvintas daržoves, pjaustytas žoleles ir kiaušinį. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

3. Suformuokite norimo dydžio kamuoliukus ir dėkite ant kepimo skardos, kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 25–30 min. arba kol paruduos ir iškeps.



Skanaus!