Makaronų patiekalų ir gardžių padažų makaronams receptų per daug nebūna niekada. Padažas yra tarsi skarelė prie suknelės, kuri kasdienį rūbą gali paversti išskirtinai puošniu ir stilingu. Taip yra ir su šiuo Alfo receptu.
2 asm.
Spagečiams su braškių ir ančiuvių padažu pagaminti reikia:
4 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
4 česnako skiltelių
¼ svogūno
200 ml konservuotų pomidorų savo sultyse
6 ančiuvių arba ½ šaukštelio sardinių pastos
10 vidutinių braškių
Žiupsnelio cukraus
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
200 g makaronų
30 g mėgstamo kietojo sūrio
Prieskoninių žolelių ar braškių lapelių (papuošti)
Į keptuvę pilkite aliejų, dėkite pjaustytas česnako skilteles ir svogūną. Viską lengvai pakepinkite, kol apskrus.
Dėkite konservuotus pomidorus, patroškinkite apie 3–4 min., kad šiek tiek nugaruotų skystis.
Berkite smulkintus ančiuvius arba sardinių pastą, į 4–5 riekeles supjaustytas braškes, žiupsnelį cukraus, juodųjų pipirų. Jei norite, galite įberti druskos. Pakaitinkite 1 min.
Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, gausiai pasūdytame vandenyje.
Išvirusius makaronus sumaišykite su paruoštu padažu, apibarstykite kietuoju sūriu ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Puoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis arba šviežiais braškių lapeliais.
PATARIMAI
Galite rinktis bet kokius mėgstamus makaronus.
Žemuogių sezono metu į padažą galite įdėti ir šių uogų.
Jei braškės ar pomidorai rūgštesni, įdėkite daugiau cukraus.
Nepadauginkite druskos, nes tiek ančiuviai, tiek sūris jau yra sūrūs.
Skanaus!