Spagečiai su braškių-ančiuvių padažu (Receptas)

Makaronų patiekalų ir gardžių padažų makaronams receptų per daug nebūna niekada. Padažas yra tarsi skarelė prie suknelės, kuri kasdienį rūbą gali paversti išskirtinai puošniu ir stilingu. Taip yra ir su šiuo Alfo receptu.


spagečiai su padažu, Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.


Spagečiams su braškių ir ančiuvių padažu pagaminti reikia:

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 4 česnako skiltelių

  • ¼ svogūno

  • 200 ml konservuotų pomidorų savo sultyse

  • 6 ančiuvių arba ½ šaukštelio sardinių pastos

  • 10 vidutinių braškių

  • Žiupsnelio cukraus

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  • 200 g makaronų

  • 30 g VILVI sūrio 12 mėn. „Memel Reserve“

  • Prieskoninių žolelių ar braškių lapelių (papuošti)

  1. Į keptuvę pilkite aliejų, dėkite pjaustytas česnako skilteles ir svogūną. Viską lengvai pakepinkite, kol apskrus.

  2. Dėkite konservuotus pomidorus, patroškinkite apie 3–4 min., kad šiek tiek nugaruotų skystis.

  3. Berkite smulkintus ančiuvius arba sardinių pastą, į 4–5 riekeles supjaustytas braškes, žiupsnelį cukraus, juodųjų pipirų. Jei norite, galite įberti druskos. Pakaitinkite 1 min.

  4. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, gausiai pasūdytame vandenyje.

  5. Išvirusius makaronus sumaišykite su paruoštu padažu, apibarstykite VILVI sūriu 12 mėn. „Memel Reserve“ ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Puoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis arba šviežiais braškių lapeliais.



PATARIMAI

  • Galite rinktis bet kokius mėgstamus makaronus.

  • Žemuogių sezono metu į padažą galite įdėti ir šių uogų.

  • Jei braškės ar pomidorai rūgštesni, įdėkite daugiau cukraus.

  • Nepadauginkite druskos, nes tiek ančiuviai, tiek sūris jau yra sūrūs.

  • VILVI sūrio 12 mėn. „Memel Reserve“ – puikiai tinka kaip užkandis prie vyno, idealus su riešutais, o plonos kietojo sūrio drožlės tinkamai pagardins makaronus, rizotą ar kurį kitą patiekalą.


Skanaus!