Alfredo makaronai (Receptas)

Greitai pagaminamas, paprastas, bet ir labai skanus makaronų patiekalas, kuriam paruošti užtenka vos kelių ingredientų: makaronų (autentiškas patiekalas gaminamas iš fettuccine, bet tinka ir spagečiai bei kiti mėgstami makaronai), daug sviesto ir kietojo sūrio. Itališkame recepte grietinėlės nėra -- ši gardi recepto pataisa priklauso amerikiečiams.

Kam įdomu: Alfredo makaronų receptas gimė Romoje 1914 m. Alfredui Di Lelio (dar vadintam fettuccine karaliumi) priklausančiame restorane Via della Scrofa.


Alfredo makaronai, vmg receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min.


Alfredo makaronams pagaminti reikia:

  • 30 g sviesto

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • 150 ml grietinėlės (13% rieb.)

  • 50 g kietojo sūrio

  • 100 g grietinėlės sūrio

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • 400 g makaronų „fettuccine“

1. Dėkite virti makaronus.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą su grietinėlės sūriu ir žiupsneliu tarkuoto muskato riešuto. Supilkite grietinėlę (13% rieb.), išmaišykite ir pakaitinkite, kad padažas šiek tiek sutirštėtų. Pagardinkite druska, pipirais.

3. Makaronus nukoškite, sukrėskite į keptuvę su padažu, viską gerai išmaišykite.

4. Patiekite pabarstę tarkuotu kietuoju sūriu.


Skanaus!