Greitai pagaminamas, paprastas, bet ir labai skanus makaronų patiekalas, kuriam paruošti užtenka vos kelių ingredientų: makaronų (autentiškas patiekalas gaminamas iš fettuccine, bet tinka ir spagečiai bei kiti mėgstami makaronai), daug sviesto ir kietojo sūrio. Itališkame recepte grietinėlės nėra -- ši gardi recepto pataisa priklauso amerikiečiams.
Kam įdomu: Alfredo makaronų receptas gimė Romoje 1914 m. Alfredui Di Lelio (dar vadintam fettuccine karaliumi) priklausančiame restorane Via della Scrofa.
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Alfredo makaronams pagaminti reikia:
30 g sviesto
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
150 ml grietinėlės (13% rieb.)
50 g kietojo sūrio
100 g grietinėlės sūrio
Druskos, juodųjų pipirų
400 g makaronų „fettuccine“
1. Dėkite virti makaronus.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą su grietinėlės sūriu ir žiupsneliu tarkuoto muskato riešuto. Supilkite grietinėlę (13% rieb.), išmaišykite ir pakaitinkite, kad padažas šiek tiek sutirštėtų. Pagardinkite druska, pipirais.
3. Makaronus nukoškite, sukrėskite į keptuvę su padažu, viską gerai išmaišykite.
4. Patiekite pabarstę tarkuotu kietuoju sūriu.
Skanaus!
Comments