top of page

Lyčių žaidimai: jautienos didkepsnis JAM ir JAI

Situacijoms, kai reikia rasti kompromisą. Siūlome dvi vieno patiekalo versijas. Jam didkepsnis su daržovėmis, jai – jautienos didkepsnio salotos su kopūstų traškučiais. Skanaus!



JAM: jautienos didkepsnis su daržovėmis


jautienos didkepsnis, Alfo receptas

1 arba 2 asm.


Jautienos didkepsniui su daržovėmis reikia:

  • 1 sausai brandintos jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo „Rib Eye"

  • 200 g batatų

  • 100 g mažųjų „Padron“ paprikų

  • kelių kaparių arba kaparėlių aliejaus (kepti)

  • druskos, juodųjų pipirų

Padažui:

  • 4 šaukštų kečupo

  • 3 šaukštų Vusterio padažo

  • 3 šaukštelių garstyčių

  • 2 šaukštelių aštraus padažo (pvz., „Sriracha“)

  • 2 šaukštelių sojų padažo

  • 2 šaukštelių baltojo vyno acto

  • 1 skiltelės česnako (trinto arba smulkiai pjaustyto)

  • 1 šaukštelio svogūnų miltelių

  • ½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  1. Batatus nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite juos į didelę įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Užberkite druskos ir maišydami kepkite apie 10 min., kol suminkštės.

  2. Tuo metu sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.

  3. Batatams suminkštėjus, į keptuvę sudėkite paprikas ir didkepsnį.

  4. Didkepsnį apkepkite po 2–3 arba daugiau min. iš abiejų pusių. Pagardinkite druska ir pipirais. Mėsą ir keptas daržoves patiekite su kapariais ir paruoštu padažu.



JAI: salotos su jautiena ir lapinių kopūstų traškučiais


jautienos didkepsnio salotos, Alfo receptas

1 arba 2 asm.


Salotoms su jautiena reikia:

  • 100 g lapinio kopūsto

  • 1 sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus"

  • 1–2 „portobello“ grybų

  • 100 g smulkiavaisių pomidoriukų

  • 70 g mėgstamo salotų mišinio aliejaus (kepti)

  • druskos

  • juodųjų pipirų

Padažui:

  • 2 šaukštų sojų padažo

  • 2 šaukštų obuolių acto

  • 1 skiltelės česnako (trintos arba smulkiai pjaustytos)

  • 1 šaukšto kepintų sezamų sėklų

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto kepintų sezamų aliejaus

  • žiupsnelio malto imbiero

  1. Paruoškite traškučius – išpjaukite lapinių kopūstų lapų viduryje esančią kietąją dalį ir suplėšykite lapus smulkiais gabaliukais. Sudėkite juos į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. arba kol gražiai apskrus. Kai iškeps, išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

  2. Tuo metu įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite stambiai pjaustytus grybus.

  3. Po kelių minučių į keptuvę įdėkite didkepsnį ir apkepkite po 2–3 arba daugiau minučių iš abiejų pusių.

  4. Iškepusią mėsą ir grybus apibarstykite druska bei pipirais ir palikite kelias minutes atvėsti. Pasirinktame inde žalumynus sumaišykite su pjaustytais pomidoriukais.

  5. Uždėkite keptus grybus, pjaustytą jautieną ir apibarstykite kopūstų traškučiais. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus ir patiekite su salotomis.


Skanaus!



Susiję įrašai

Rodyti viską

Naujausi įrašai

bottom of page