top of page

Šokoladainis su juodaisiais serbentais ir morengu (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 3 valandas
  • 1 min. skaitymo

Yra daug versijų, kaip atsirado šokoladainis, net ir tokia, kad šeimininkė tiesiog susimaišė ir neįdėjo kepimo miltelių, subėrė tik dalį miltų, bet nesutriko – tiesiog supjaustė iškeptą pyragą stačiakampiais ir patiekė.

Pagrindiniai šokoladainio produktai yra šokoladas, kiaušiniai, sviestas, cukrus, miltai. Miltus galima naudoti visokius, taip pat gali būti malti džiūvėsėliai, riešutai. Tad ir priedų gali būti daugybė: riešutai, kokosų drožlės, uogos, varškė, morengas.


šokoladainis su juodaisiais serbetais ir morengais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Šokoladainiui su juodaisiais serbentais ir morengu pagaminti reikia:

  • 200 g sviesto

  • 300 g šokolado

  • 100 g cukraus

  • 4 kiaušinių

  • 120 g miltų

  • 1⁄2 stiklinės juodųjų serbentų (galima naudoti šaldytus)

Morengui:

  • 2 kiaušinių baltymų

  • 100 g cukraus

  • 20 g krakmolo


1. Sviestą ištirpinkite kartu su šokoladu, bet neperkaitinkite. Suberkite cukrų, išmaišykite,

įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Tada suberkite miltus, vėl išmaišykite ir supilkite tešlą į kvadratinę

formelę (20x20 cm).

2. Ant viršaus suberkite uogas, lengvai jas įspauskite į tešlą.

3. Baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų, atsargiai įmaišykite persijotą krakmolą. Gautą masę sudėkite ant šokoladainio ir šaukite į orkaitę pusvalandžiui.

4. Išimkite iš orkaitės, aušinkite 15 min. formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.


Gardžių atradimų.



bottom of page