top of page

Veganiškas labai šokoladinis tortas (Receptas)

Šokoladinį tortą nusprendėme daryti veganišką ir jis yra nuostabus. Sodriai šokoladinis aksominės tekstūros, papuoštas gaiviomis uogomis jis nuneša ten, kur norite būti nunešami.

šokoladinis veganiškas tortas_Alfo receptas
VMG nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 45 min

Kepimas 40 min

Orkaitės t-ra 170 °C


Šokoladiniam tortui pagaminti reikia:

  • 140 g miltų

  • 50 g nesaldintos geros kokybės kakavos

  • 120 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 180 ml augalinio pieno

  • 80 ml aliejaus

  • 50 g smulkinto juodojo šokolado

Kremui:

  • 200 g juodojo šokolado

  • 1 didelio prinokusio avokado

  • 1-2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo


1.     Sumaišykite birius produktus.

2.     Supilkite augalinį pieną ir aliejų, gerai išmaišykite.

3.     Tešlą sudėkite į išklotą kepimo popieriumi 20-22 cm skersmens formą. Kepkite apie 40 min iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Aušinkite ant grotelių.

4.     Kremui ištirpinkite šokoladą. Avokadą sutrinkite ir sumaišykite su tirpintu šokoladu. Pagal skonį įpilkite DANSUKKER auksaspalvio sirupo.

5.     Ataušusį biskvitą perpjaukite pusiau ir pertepkite kremu.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page