top of page

Sodri ir turtinga ruginė duona su sėklomis (Receptas)

Gera, kai namai kvepia pyragais. Dar jaukiau, kai namai kvepia namine duona. Tikros, sunkios, sodrios ruginės duonos receptas, kurį verta išbandyti.

ruginė sėklų duona, receptas
VMG nuotr.

Ruginei duonai su sėklomis pagaminti reikia:

  • 150 g ruginių visadalių grūdų miltų

  • 150 g kvietinių miltų

  • 150 g kvietinių visadalių grūdų miltų

  • 50 g kviečių sėlenų

  • 50 g avižinių dribsnių

  • 65 g medaus arba cukraus

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukšto saulėgrąžų sėklų

  • 1 šaukšto moliūgų sėklų

  • 1 šaukšto kmynų

  • 1 šaukšto sezamų sėklų

  • 1 šaukšto linų sėmenų

  • 2 šaukštų raugo

  • 400 ml šilto vandens

1. Sumaišykite visus birius produktus. Šiltame vandenyje ištirpinkite medų ir druską. Sudėkite raugą ir išmaišykite.

2. Į sausą mišinį supilkite vandenį. Gerai išmaišykite (2 šaukštus raugo atidėkite kitam kepimui). 3. Gautą tešlą sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą. Uždenkite audeklu ir palikite šiltai pakilti apie 12 val. (geriausiai per naktį).

4. Pakilusią duoną kepkite 180 °C orkaitėje apie 1 val. 5. Iškepusią atvėsinkite formoje.


Skanaus!

Comentarios


Naujausi įrašai

bottom of page