Gera, kai namai kvepia pyragais. Dar jaukiau, kai namai kvepia namine duona. Tikros, sunkios, sodrios ruginės duonos receptas, kurį verta išbandyti.
Ruginei duonai su sėklomis pagaminti reikia:
150 g ruginių visadalių grūdų miltų
150 g kvietinių miltų
150 g kvietinių visadalių grūdų miltų
50 g kviečių sėlenų
50 g avižinių dribsnių
65 g medaus arba cukraus
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto saulėgrąžų sėklų
1 šaukšto moliūgų sėklų
1 šaukšto kmynų
1 šaukšto sezamų sėklų
1 šaukšto linų sėmenų
2 šaukštų raugo
400 ml šilto vandens
1. Sumaišykite visus birius produktus. Šiltame vandenyje ištirpinkite medų ir druską. Sudėkite raugą ir išmaišykite.
2. Į sausą mišinį supilkite vandenį. Gerai išmaišykite (2 šaukštus raugo atidėkite kitam kepimui). 3. Gautą tešlą sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą. Uždenkite audeklu ir palikite šiltai pakilti apie 12 val. (geriausiai per naktį).
4. Pakilusią duoną kepkite 180 °C orkaitėje apie 1 val. 5. Iškepusią atvėsinkite formoje.
Skanaus!
Comentarios