Gera, kai namai kvepia pyragais. Dar jaukiau, kai namai kvepia namine duona. Tikros, sunkios, sodrios ruginės duonos receptas, kurį verta išbandyti.
![ruginė sėklų duona, receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_f9463bfbd82e4730a614317bba24cd4f~mv2.png/v1/fill/w_83,h_107,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_f9463bfbd82e4730a614317bba24cd4f~mv2.png)
Ruginei duonai su sėklomis pagaminti reikia:
150 g ruginių visadalių grūdų miltų
150 g kvietinių miltų
150 g kvietinių visadalių grūdų miltų
50 g kviečių sėlenų
50 g avižinių dribsnių
65 g medaus arba cukraus
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto saulėgrąžų sėklų
1 šaukšto moliūgų sėklų
1 šaukšto kmynų
1 šaukšto sezamų sėklų
1 šaukšto linų sėmenų
2 šaukštų raugo
400 ml šilto vandens
1. Sumaišykite visus birius produktus. Šiltame vandenyje ištirpinkite medų ir druską. Sudėkite raugą ir išmaišykite.
2. Į sausą mišinį supilkite vandenį. Gerai išmaišykite (2 šaukštus raugo atidėkite kitam kepimui). 3. Gautą tešlą sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą. Uždenkite audeklu ir palikite šiltai pakilti apie 12 val. (geriausiai per naktį).
4. Pakilusią duoną kepkite 180 °C orkaitėje apie 1 val. 5. Iškepusią atvėsinkite formoje.
Skanaus!