Smidrai su rožiniu padažu ir krevetėmis (Receptas)
- eglerace
- 03-01
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 05-23

2–3 porcijoms
Gaminimo laikas: 15 min.
Smidrams su krevetėmis paruošti reikia:
1 ryšulėlio smidrų
2–3 šaukštų smulkintų konservuotų pomidorų
1 pakelio THOMY olandiško padažo
100 g marinuotų krevečių
Keleto bulvių traškučių
50 g saulėje džiovintų pomidorų be aliejaus
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Prieskoninių žolelių ir valgomų gėlių žiedų smidrams papuošti
1. Smidrus nuvalykite, garinkite orkaitėje arba dėkite į garų puodą ir kaitinkite apie 7 min. Kepimą
galite trumpinti ar ilginti pagal tai, kokius smidrus mėgstate.
2. Konservuotus pomidorus sumaišykite su THOMY olandišku padažu. Pašildykite keptuvėje arba
orkaitėje.
3. Į lėkštę dėliokite smidrus, supilkite šiltą padažą, dėkite saulėje džiovintų pomidorų gabaliukus,
kapotas krevetes, smulkintus bulvių traškučius, pagardinkite pipirais.
4. Papuoškite įvairiomis žolelėmis ir gėlių žiedais.
5. Valgykite nedelsiant su mėgstama šviesia duona arba „Grissini“ duonos lazdelėmis.
Gardžių atradimų.


























