top of page

Smidrai su rožiniu padažu ir krevetėmis (Receptas)

  • eglerace
  • 03-01
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 05-23


Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

2–3 porcijoms

Gaminimo laikas: 15 min.


Smidrams su krevetėmis paruošti reikia:

  • 1 ryšulėlio smidrų

  • 2–3 šaukštų smulkintų konservuotų pomidorų

  • 1 pakelio THOMY olandiško padažo

  • 100 g marinuotų krevečių

  • Keleto bulvių traškučių

  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų be aliejaus

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Prieskoninių žolelių ir valgomų gėlių žiedų smidrams papuošti


1. Smidrus nuvalykite, garinkite orkaitėje arba dėkite į garų puodą ir kaitinkite apie 7 min. Kepimą

galite trumpinti ar ilginti pagal tai, kokius smidrus mėgstate.

2. Konservuotus pomidorus sumaišykite su THOMY olandišku padažu. Pašildykite keptuvėje arba

orkaitėje.

3. Į lėkštę dėliokite smidrus, supilkite šiltą padažą, dėkite saulėje džiovintų pomidorų gabaliukus,

kapotas krevetes, smulkintus bulvių traškučius, pagardinkite pipirais.

4. Papuoškite įvairiomis žolelėmis ir gėlių žiedais.

5. Valgykite nedelsiant su mėgstama šviesia duona arba „Grissini“ duonos lazdelėmis.


Gardžių atradimų.

bottom of page