top of page

Slyvų ir varškės pyragas (Receptas)


slyvų ir varškės pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Slyvų ir varškės pyragui pagaminti reikia:

  • 110 g tepamo riebalų mišinio „Vegan block“ (kambario temperatūros)

  • 6–7 šaukštų cukraus

  • 6 šaukštų kvietinių miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 150 g granolos su cinamonu ir obuoliais

  • 9–10 šviežių vidutinių slyvų

  • 2 vidutinių bananų

  • 1 saujos šilauogių

  • 330 g DOBILAS ekologiškos varškės

  • 1 kiaušinio

  • Keleto pekaninių karijų


1. Į dubenį dėkite tepamo riebalų mišinio, berkite 4–5 šaukštus cukraus, miltų, kepimo miltelių ir rankomis viską išmaišykite iki trupinių. Jei labai liptų, dėkite daugiau miltų. Palikite šiek tiek pastovėti. Tada berkite granolos su cinamonu ir obuoliais, karijų, viską maišykite ir truputį

pamaigykite pirštais.

2. Slyvoms išimkite kauliukus, jei slyvos yra didesnės supjaustykite į 4 dalis, jei mažesnės – 2 ar

3 dalis. Įpjaustykite bananus, berkite šilauoges ir viską išmaišykite.

3. Į kitą dubenį dėkite DOBILAS ekologišką varškę, įmuškite kiaušinį, berkite cukraus ir viską

išmaišykite.

4. Ant kepimo skardelės dėkite pyrago kepimo formas. Į ją berkite

trupinių taip, kad jie užpildytų apačią ir šiek tiek juos suspauskite pirštais.

5. Į pyrago formą dėkite varškės įdarą, paskirstykite tolygiai. Tada dėkite slyvų įdaro ir

paskleiskite po visą pagrindą. Padenkite trupinių sluoksnio kepure, ją šiek tiek prispausdami.

7. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 35 min., kol gražiai apskrus.


Gardžių atradimų.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page