Slyvų ir varškės pyragui pagaminti reikia:
110 g tepamo riebalų mišinio „Vegan block“ (kambario temperatūros)
6–7 šaukštų cukraus
6 šaukštų kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
150 g granolos su cinamonu ir obuoliais
9–10 šviežių vidutinių slyvų
2 vidutinių bananų
1 saujos šilauogių
330 g DOBILAS ekologiškos varškės
1 kiaušinio
Keleto pekaninių karijų
1. Į dubenį dėkite tepamo riebalų mišinio, berkite 4–5 šaukštus cukraus, miltų, kepimo miltelių ir rankomis viską išmaišykite iki trupinių. Jei labai liptų, dėkite daugiau miltų. Palikite šiek tiek pastovėti. Tada berkite granolos su cinamonu ir obuoliais, karijų, viską maišykite ir truputį
pamaigykite pirštais.
2. Slyvoms išimkite kauliukus, jei slyvos yra didesnės supjaustykite į 4 dalis, jei mažesnės – 2 ar
3 dalis. Įpjaustykite bananus, berkite šilauoges ir viską išmaišykite.
3. Į kitą dubenį dėkite DOBILAS ekologišką varškę, įmuškite kiaušinį, berkite cukraus ir viską
išmaišykite.
4. Ant kepimo skardelės dėkite pyrago kepimo formas. Į ją berkite
trupinių taip, kad jie užpildytų apačią ir šiek tiek juos suspauskite pirštais.
5. Į pyrago formą dėkite varškės įdarą, paskirstykite tolygiai. Tada dėkite slyvų įdaro ir
paskleiskite po visą pagrindą. Padenkite trupinių sluoksnio kepure, ją šiek tiek prispausdami.
7. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 35 min., kol gražiai apskrus.
Gardžių atradimų.
Comments