top of page

Skrudinti avinžirniai – tobulas užkandis ramiam vakarui prie televizoriaus

Nelabai sveika, bet kartais ne nuodėmė ką nors pakramsnoti žiūrint gerą filmą. Ypač, jei kramsnojami dalykai yra sveiki ir pagaminti namuose. Siūlome pasigaminti aštrių orkaitėje skrudintų avinžirnių užkandį!


Paruošimas – 35 min.


Reikia:

400 g konservuotų avinžirnių (1 maža skardinė) 1,5 šaukštelio alyvuogių aliejaus Žiupsnelis druskos Žiupsnelis juodųjų pipirų Žiupsnelis aštrių raudonųjų pipirų Šaukštelis čili pipirų miltelių (galima papildyti arba keisti aštrios rūkytos paprikos ir česnako milteliais)


1. Avinžirnius nukoškite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Paskleiskite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apipurkškite alyvuogių aliejumi.

3. Mažame dubenėlyje sumaišykite prieskonius ir apibarstykite avinžirnius.

4. Kepkite 25 min. 220 °C temperatūroje (praėjus 15 min. nuo kepimo pradžios ištrauktą skardą krestelėkite, kad avinžirniai pakeistų savo padėtį).


Skanaus ir gero filmo!

Naujausi įrašai

bottom of page