Skonių kelionės. Vyšnios + persikai

Skonių kelionių rubrikoje ieškome netikėtų skonių derinių. Tokių, kurie dovanotų vertą prisiminti patirtį. Mėgaukitės!


Unsplash.com nuotr.

Paslaptis, dėl kurios vyšnios taip dera su persikais, – jų skonių priešprieša: vyšnių kartumas puikiai balansuoja su persikų lengvumu, tad šią porą galima taikyti ruošiant pačius įvairiausius desertus.

Jei norisi ko nors neįprastesnio nei švieži vaisiai, juos galite apibarstyti cukrumi ir 15 min. pakepinti 220 °C temperatūros orkaitėje. Šis derinys puikiai tiks su graikiniu jogurtu, maskarponės ar švelniosios varškės kremu bei ledais, be to, vyšnios ir persikai gali būti kaip labai gardus ir vasariškas trupininio pyrago sluoksnis.


Skanaus.