Daugiasluoksnis obuolių ir sidro pyragas (Receptas) VMGonline
top of page

Daugiasluoksnis obuolių ir sidro pyragas (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 5 dienas
  • 2 min. skaitymo

Kvapnus, daugiasluoksnis, tekstūriškai turtingas – šis obuolių ir sidro kremo pyragas nustebins net didžiausius obuolių pyragų ekspertus ar mėgėjus. Migdolai tešlai suteikia ypatingo švelnumo ir lengvumo, obuoliai, kurių gausu ir pačioje tešloje, ir kremo sluoksnyje – sultingumo (rinkitės skirtingų rūšių – skonis bus dar turtingesnis), o švelnus kremas sukuria tikrą skonio harmoniją. 

Atrodo įspūdingai, tačiau pasigaminti jį tikrai nesudėtinga – tereikia trupučio kantrybės. 


Be to, šį pyragą labai lengva pjaustyti ir juo dalintis. Kitaip nei dauguma obuolinių, šis pyragas netrupa, jo gabalėliai išlieka tvirti ir nepraranda apetitiškumo. Patiekite su ledais, grietinėle ar be pagardų. Tai pyragas, kurį kepsite ir kepsite – neabejojame tuo. 

Neatidėliokite rytojui, išbandykite jau šiandien!


obuolių pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

12 asm. 

Gaminimo laikas: 1 val. 15 min. (šaldymo laikas: apie 4 val.) 


Obuolių pyragui pagaminti reikia:

  • 50 g migdolų be luobelės

  • 2 kiaušinių 

  • 300 g cukraus 

  • 1 šaukštelio DR. OETKER vanilinio cukraus

  • Žiupsnelio SALDVA jūros druskos 

  • 100 g MALSENA kvietinių miltų „Karališki“

  • 2 šaukštų lydyto sviesto

  • 1½ kg obuolių

  • ½ šaukštelio SALDVA prieskonių mišinio „Coffee fairy“

  • 660 ml nealkoholinio obuolių sidro 

  • 1 citrinos žievelės

  • 38 g DR. OETKER vanilės skonio pudingo

  • 50 ml nealkoholinio romo

  • Mėtų lapelių pyragui papuošti


  1. Į elektrinį trintuvą suberkite migdolus ir susmulkinkite iki trupinių. 

  2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite 200 g cukraus, DR. OETKER vanilinį cukrų ir SALDVA jūros druską. Išplakite elektriniu plakikliu.

  3. Įmaišykite smulkintus migdolus,  MALSENA kvietinius miltus „Karališki“, supilkite lydytą sviestą ir gerai išmaišykite.

  4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.

  5. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.

  6. Pusę obuolių suberkite ant tešlos, kepkite įkaitintoje 170 °C orkaitėje apie 30–35 min.

  7. Likusius obuolius apibarstykite SALDVA prieskonių mišiniu „Coffee fairy“.

  8. Į prikaistuvį supilkite nealkoholinį sidrą, suberkite likusį cukrų ir žiupsnelį tarkuotos citrinos žievelės. Užvirinkite.

  9. Dalį skysčio supilkite į dubenį, įtarkuokite likusią citrinos žievelę ir įmaišykite DR. OETKER vanilės skonio pudingą. Išmaišykite ir atsargiai supilkite atgal į prikaistuvį.

  10. Kai masė sutirštės, suberkite obuolius, supilkite romą ir virkite, nuolat maišydami, apie 15 min., kol obuoliai lengvai suminkštės.

  11. Obuolių kremą tolygiai supilkite ant iškepto pyrago. Atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve bent 4 val., kol sustings.

  12. Patiekiant pyragą supjaustykite gabalėliais ir papuoškite mėtų lapeliais.


PATARIMAS

Rinkitės skirtingos rūšies obuolius, taip pyrago skonis bus ryškesnis. 


Gardžių atradimų.

bottom of page