top of page

Skanieji paukštienos „burgeriai“ su obuoliais ir slyvomis

paukštienos burgeriai, Verdu ir kepu, Alfas Ivanauskas, receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Gaminimo laikas: 30 min.

Porcijų skaičius: 2 burgeriai

Sudėtingumo lygis: lengvas


Paukštienos burgeriams pagaminti reikia:

  • 2 KITCHEN ME antienos filė maltinių mėsainiams su jelapenu

  • Druskos

  • Pipirų

  • 2 šaukštų BBQ padažo

  • 2 slyvų

  • 2 obuolių

  • 1 saliero stiebo

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus

  • 2 stiklinių vandens

  • Apie 60 g gorgonzolos sūrio

  • 2 bandelių burgeriams

  • Mėgstamų salotų lapų (aš naudojau paprastas salotas, burokėlių lapus ir žirnių daigus).


Orkaitę galite įsigyti ČIA



1. KITCHEN ME antienos maltinius apibarstykite druska ir pipirais. Juos iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje. Apkepintus maltinius aptepkite BBQ padažu ir 8 minutėms dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 °C temperatūros.

2. Į vieną virimo puodą dėkite supjaustytas slyvas, stiklinę vandens ir šaukštą DANSUKKER cukraus. Virkite kol vanduo nugaruos ir slyvos suminkštės. Į kitą puodą dėkite supjaustytus obuolius ir saliero stiebą, stiklinę vandens, šaukštą DANSUKKER cukraus, taip pat virkite kol nugaruos vanduo ir obuoliai suminkštės. Kai obuoliai išvirs, sutrinkite juos šakute, kad gautųsi vientisa masė.

3. Ant iškepusių KITCHEN ME antienos maltinukų uždėkite po riekelę sūrio ir pakepkite dar 2 min.

4. Galiausiai apskrudinkite bandeles.

5. Ant bandelės dėkite obuolių masę, KITCHEN ME antienos maltinuką su sūriu, slyvas ir salotas. Uždenkite kita bandelės dalimi ir skanaus!


PATARIMAI

- Vietoje obuolių galite naudoti kriaušes – burgeriui suteiks naujų skonių.

- Vietoje slyvų galite naudoti vyšnias – burgeriui jos suteiks kitokios rūgštelės.

- Kad maltinukai būtų dar aromatingesni, juos kepant orkaitėje į skardą galite įdėti rozmarino.


Žiūrėkite video receptą:



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page