top of page

Skanėstų rinkinys draugų vakarėliui ar pasimatymui (Receptas)

  • eglerace
  • rugpjūčio 29 d.
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: spalio 9 d.

Vasara baigia susipakuoti” ir mes labai linkime rudenį pasitikti smagiai ir skaniai, su miela draugų kompanija ar namiškiais. Gal gamtoje, gal terasoje, sode ar lauko kine. Gerai kompanijai ir visokioms oro sąlygoms labai tinka skonių, spalvų ir patirčių turtingas didelis užkandžių padėklas, kuriame kiekvienas galėtų rasti tai, ko geidžia širdis. Nuo sūrio iki riešutų ir uogų, nuo traškučių iki plikytų sausainių. 

Lengva paruošti – smagu dalintis. Jeigu neturite didelio padėklo – ne bėda. Jį puikiai pavaduos paveikslo rėmas! 

VMG nuotr.
VMG nuotr.

Video receptą rasite VMGONLINE instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

6–8 asm.

Gaminimo laikas: 45 min.


Padėklo vaišėms paruošti reikia:

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsos

  • 2 šaukštelių KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 šaukštelio KIKKOMAN sezamų aliejaus

  • Žiupsnelio sezamų

  • 60 g ESPANA vytintos ispaniškos šoninės

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI barbekiu padažo „Roasted Garlic“

  • 80 g džiovintų slyvų

  • 80 g ESPANA vytintos ispaniškos pjaustytos dešros

  • 125 g ILE DE FRANCE kamambero sūrio

  • 30 g mėgstamų karamelizuotų riešutų

  • 160 g GAIDELIS pusrytainių su kokosais ir šokoladu „7 grūdai“

  • 2 šaukštų marinuotų pievagrybių

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų svogūnėlių 

  • 100 g kukurūzų traškučių

  • 2 figų

  • 1 raudonos paprikos

  • 100 g plikytų sausainių

  • 200 g Chalapos paprikų

  • 1 šaukšto NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 200 g kaparėlių

  • 30 g burokėlių traškučių

  • 40 g slyvinių pomidorų

  • 125 g CASTELLO kreminio sūrio su ananasais

  • 1 saujos šilauogių 

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežių bazilikų lapelių rinkiniui papuošti


Gvakamolės padažui:

  • 2 avokadų 

  • 1 aitriosios paprikos

  • Žiupsnelio smulkiai pjaustyto mėlynojo svogūno

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1 šaukštelio žaliosios citrinos sulčių

  • 1 šaukšto NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus


  1. LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles supjaustykite gabaliukais. Pagardinkite KIKKOMAN sojų padažu ir KIKKOMAN sezamų aliejumi. Apibarstykite sezamais, išmaišykite ir suverkite ant medinių iešmelių.

  2. ESPANA vytintos ispaniškos šoninės griežinėlius aptepkite KĖDAINIŲ KONSERVAI barbekiu padažu „Roasted Garlic“. Įdėkite po džiovintą slyvą, susukite ir sutvirtinkite mediniu krapštuku.

  3. Mėsos iešmelius ir susuktą šoninę dėkite į NINJA karšto oro gruzdintuvę. Kepkite 190 °C apie 15 min. 

  4. Ant serviravimo padėklo išdėliokite ESPANA vytintą ispanišką dešrą ir ILE DE FRANCE kamambero sūrį.

  5. Suberkite riešutus, sudėkite GAIDELIS pusrytainius su kokosais ir šokoladu „7 grūdai“.

  6. Į mažus indelius suberkite marinuotus pievagrybius, KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotus svogūnėlius bei paruoštą gvakamolę.

  7. Šalia dėliokite kukurūzų traškučius, supjaustytas figas ir paprikos griežinėlius. Sudėkite plikytus sausainius.


Gardžių atradimų.

bottom of page