top of page

Šiurpus kopūstų ir vištienos pyragas (Receptas)



Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


2–3 asm.


Kopūstų ir vištienos pyragui iškepti reikia:

  • 0.5 kg kopūsto

  • 4–5 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 2 vidutinių morkų

  • 1 vidutinio svogūno

  • 1–2 česnako skiltelių

  • 200–300 ml vandens

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 3–4 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 sviestinės tešlos lakšto

  • 300–400 g vištienos filė

  • 4–5 šaukštų pomidorų padažo

  • 1 kiaušinio plakinio

  • 4–5 šaukštų vyšnių sirupo

Tešlos receptas:

  • 200 g sviesto

  • 450 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 ml vandens

1. Į trintuvo indą sudėkite gabaliukais pjaustytą atšaldytą sviestą, suberkite miltus, pasūdykite ir

sutrinkite iki smulkių kruopelyčių.

2. Suberkite viską į didelį dubenį, supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Padėkite ją valandai į šaldytuvą.

1. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, tada rankomis patraiškykite (taip greičiau išsiskirs sultys

ir geriau išsitroškins).

2. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite. Dėkite kepti kopūstus.

3. Šiek tiek pakepinus suberkite tarkuotas morkas ir kubeliais pjaustytą svogūną. Viską

išmaišykite ir kepinkite. Kai morkos suminkštės, sudėkite smulkintą česnaką ir kepindami

įpilkite šiek tiek vandens. Troškinkite apie 15 min. Likus 10 min. berkite KOTANYI

ketverių pipirų mišinio, pilkite KIKKOMAN sojų padažo, išmaišykite ir troškinkite toliau.

4. Tešlą iškočiokite, kad ji pilnai uždengtų Jūsų pasirinktos formos viršų. Iš likučių

suformuokite nosį ir akis, tada jas dėkite ant tešlos lakšto. Burną formuokite prapjaudami

tešlą, taip pat galite prapjauti ir akių vietas.

5. Vištienos filė apibarstykite pipirais, druska ir supjaustykite pailgomis juostelėmis.

6. Į kepimo formą dėkite kopūstus, ant jų – vištienos gabaliukus, berkite pipirų ir paskleiskite

pomidorų padažą (akių ir burnos vietoje jo dėkite šiek tiek daugiau). Užklokite paruoštu

tešlos „veidu“ ir nupjaukite perteklių. Patepkite kiaušinio plakiniu ir pabadykite tešloss luoksnį šakute.

7. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. 30–35 min.

8. Praėjus 20 min. ištraukite pyragą ir vyšnių sirupu ištepkite akis, nosį, lūpas (vietas, iš kurių

gali bėgti kraujas) bei dėkite toliau kepti, kol gražiai apskrus. Tam, kad būtų dar daugiau

raudonos spalvos, tą patį galite pakartoti ir ištraukę pyragą.


PATARIMAI

1. Jei nemėgstate, galite nedėti morkų.

2. Siūlau naudoti trapią sviestinę tešlą be kepimo miltelių, nes kitokia tešla iškreips pyrago „veido“ formą. Netiks nei mielinė, nei sluoksniuota, nei sluoksniuota bemielė.

3. Galite taip paruošti ir skirtingos išvaizdos pyragėlius, kiekvienas šeimos narys gali pasirinkti

savo mėgstamą personažą.

4. Svarbu pasirinkite formą kuri nėra per gili, kad pyragas gerai iškeptų.

5. Siūlau pyragą patiekti karštą, bet jis skanus ir šaltas.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page