2–3 asm.
Kopūstų ir vištienos pyragui iškepti reikia:
0.5 kg kopūsto
4–5 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI druskos
2 vidutinių morkų
1 vidutinio svogūno
1–2 česnako skiltelių
200–300 ml vandens
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
3–4 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
1 sviestinės tešlos lakšto
300–400 g vištienos filė
4–5 šaukštų pomidorų padažo
1 kiaušinio plakinio
4–5 šaukštų vyšnių sirupo
Tešlos receptas:
200 g sviesto
450 g miltų
Žiupsnelio druskos
100 ml vandens
1. Į trintuvo indą sudėkite gabaliukais pjaustytą atšaldytą sviestą, suberkite miltus, pasūdykite ir
sutrinkite iki smulkių kruopelyčių.
2. Suberkite viską į didelį dubenį, supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Padėkite ją valandai į šaldytuvą.
1. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, tada rankomis patraiškykite (taip greičiau išsiskirs sultys
ir geriau išsitroškins).
2. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite. Dėkite kepti kopūstus.
3. Šiek tiek pakepinus suberkite tarkuotas morkas ir kubeliais pjaustytą svogūną. Viską
išmaišykite ir kepinkite. Kai morkos suminkštės, sudėkite smulkintą česnaką ir kepindami
įpilkite šiek tiek vandens. Troškinkite apie 15 min. Likus 10 min. berkite KOTANYI
ketverių pipirų mišinio, pilkite KIKKOMAN sojų padažo, išmaišykite ir troškinkite toliau.
4. Tešlą iškočiokite, kad ji pilnai uždengtų Jūsų pasirinktos formos viršų. Iš likučių
suformuokite nosį ir akis, tada jas dėkite ant tešlos lakšto. Burną formuokite prapjaudami
tešlą, taip pat galite prapjauti ir akių vietas.
5. Vištienos filė apibarstykite pipirais, druska ir supjaustykite pailgomis juostelėmis.
6. Į kepimo formą dėkite kopūstus, ant jų – vištienos gabaliukus, berkite pipirų ir paskleiskite
pomidorų padažą (akių ir burnos vietoje jo dėkite šiek tiek daugiau). Užklokite paruoštu
tešlos „veidu“ ir nupjaukite perteklių. Patepkite kiaušinio plakiniu ir pabadykite tešloss luoksnį šakute.
7. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. 30–35 min.
8. Praėjus 20 min. ištraukite pyragą ir vyšnių sirupu ištepkite akis, nosį, lūpas (vietas, iš kurių
gali bėgti kraujas) bei dėkite toliau kepti, kol gražiai apskrus. Tam, kad būtų dar daugiau
raudonos spalvos, tą patį galite pakartoti ir ištraukę pyragą.
PATARIMAI
1. Jei nemėgstate, galite nedėti morkų.
2. Siūlau naudoti trapią sviestinę tešlą be kepimo miltelių, nes kitokia tešla iškreips pyrago „veido“ formą. Netiks nei mielinė, nei sluoksniuota, nei sluoksniuota bemielė.
3. Galite taip paruošti ir skirtingos išvaizdos pyragėlius, kiekvienas šeimos narys gali pasirinkti
savo mėgstamą personažą.
4. Svarbu pasirinkite formą kuri nėra per gili, kad pyragas gerai iškeptų.
5. Siūlau pyragą patiekti karštą, bet jis skanus ir šaltas.
Gardžių atradimų.
Comments