Bulviniai blynai su įkeptais vištienos maltiniais (Receptas) VMGonline
top of page

Bulviniai blynai su įkeptais vištienos maltiniais (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 3 valandas
  • 2 min. skaitymo

Nuobodu yra valgyti nuobodžiai. Įdomu yra žaisti virtuvėje, pavyzdžiui, ieškoti įvairiausių būdų, kaip patiekti du mėgstamiausius patiekalus viename. Ne paslaptis, kad bulviniai blynai yra Alfo patiekalas numeris vienas, bet neabejojame, kad toks jis yra daugumai mūsų. Kitas favoritas – naminis maltinukas :) Alfas sugalvojo, kaip šiuos du patiekalus sujungti į vieną. 

Bulviniai blynai su vištienos kotletu viduje – idėja, kurią verta išbandyti jau šiandien. Padirbėti reikės, tačiau pagrindinį darbą atliks orkaitė. 

Sotus, jaukus ir labai naminis patiekalas. Patenkinti bus visi, o receptu teks dalintis ne vieną kartą – būkite tam pasiruošę. 


bulviniai blynai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Receptą rasite VMGONLINE.LT instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 50 min.


Bulviniams blynams pagaminti reikia:

Įdarui:

  • 200 g vištienos krūtinėlės

  • 1 vidutinio svogūno 

  • 1 nedidelės morkos 

  • Žiupsnelio SALDVA juodųjų pipirų 

  • Žiupsnelio SALDVA jūros druskos 

  • Žiupsnelio maltų rūkytų paprikų 

  • 2 šaukštų grietinėlės

  • 1 šaukšto BIONATURALIS ekologiško šalto spaudimo rafinuoto purškiamo rapsų aliejaus 

Blynams:  

  • ½ kg bulvių 

  • 1 vidutinio svogūno 

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio SALDVA jūros druskos 

  • 2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško šalto spaudimo gryno alyvuogių aliejaus 

  • 40 g BIOVELA šaltai rūkytos kiaulienos šoninės

  • 40 g pievagrybių 

  • 40 ml grietinėlės

  • Žiupsnelio SALDVA juodųjų pipirų

  • Mėgstamų žolelių blynams papuošti


  1. Į NINJA elektrinį smulkintuvą sudėkite pjaustytą vištienos krūtinėlę, svogūną ir morką. Pagardinkite SALDVA juodaisiais pipirais, jūros druska ir maltomis paprikomis. Pasirinkite funkciją „Mix“ ir viską sutrinkite, įpilkite grietinėlės.

  2. Delnus apipurkškite BIONATURALIS ekologišku šalto spaudimo rafinuotu purškiamu rapsų aliejumi. Iš paruoštos vištienos masės formuokite plokščius kotletukus.

  3. Į smulkintuvą sudėkite nuluptas bulves ir svogūną, viską sutrinkite. Gautą bulvių masę lengvai nuspauskite, kad pašalintumėte dalį skysčio, ir sudėkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

  4. Keptuvėje įkaitinkite BIONATURALIS ekologišką šalto spaudimo gryną alyvuogių aliejų. Dėkite vištienos paplotėlį, ant viršaus paskleiskite šaukštą bulvių masės. Apkepinkite iš abiejų pusių.

  5. Kitoje keptuvėje apskrudinkite BIOVELA šaltai rūkytą kiaulienos šoninę. 

  6. Blynus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 10 min. 

  7. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, svogūną – smulkiais kubeliais ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi. Įpilkite grietinėlės, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.

  8. Blynus patiekite su grybų padažu, traškia šonine ir papuoškite šviežiomis žolelėmis. 


Gardžių atradimų.

bottom of page