top of page

Legendinė silkė mochito (Receptas)

  • eglerace
  • 3val
  • 1 min. skaitymo

Silkė ir mėtos, cinamonas, cukrus, laimas? Gali skambėti keistai, tačiau receptas skaičiuoja jau daugybę metų sprogdina internetą, o daugelio namuose tapo tradiciniu Kūčių patiekalu.


silkė mohito_Alfo receptas
VMG nuotr.

3 asm.


Silkei paruošti reikia:

  • 1 sauja mėtos lapelių

  • 1 avokadas

  • 1 laimas

  • 1 v. š. rudojo cukraus

  • 2 silkių filė

  • Žiupsnelis malto cinamono

  • Žiupsnis žalumynų

  • Šlakelis alyvuogių aliejaus


  1. Mėtas supjaustykite smulkiai.

  2. Gabaliukais supjaustykite avokadą – kuo smulkiau, tuo geriau.

  3. Į grūstuvės indelį išspauskite pusę laimo, ten pat nutarkuokite pusės laimo žievelę. Ten pat sudėkite mėtas, įberkite šiek tiek rudojo cukraus – apie valgomą šaukštą, ir viską gerai sugrūskite, kol cukrus ištirps. Tai – silkės marinatas. Jis gali ir šiek tiek pastovėti.

  4. Silkės filė supjaustykite smulkiais kubeliais – lyg tartarą ruoštumėte.

  5. Ant silkės dėkite paruoštą mėtos padažą ir sumaišykite kartu su avokadais.

  6. Ant paruoštos silkės užberkite šiek tiek cinamono – vos vos, kad neužgožtumėte mėtos skonio.

  7. Gautą silkę serviruokite ant lentelės, lėkštėje ar kaip norisi. Puoškite neutralaus skonio žalumynais, kad neužgožtų mėtos, laimo ir avokado skonio, pavyzdžiui, burokėlių lapeliais, bei vos vos pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

  8. Silkę mochito pateikite su juoda grūdėta duona.

Legendinis video, kuriame Alfas pirmą kartą gamina šią silkę:

Gardžių atradimų.


bottom of page