top of page

Silkė su saulėgrąžomis (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 3 valandas
  • 1 min. skaitymo

Kartais taip norisi silkės, nesvarbu, kad ne Kūčios ir ne Kalėdos, nesvarbu, koks oras ar paros metas: būna, kad nori ir taškas. Jeigu šiandien yra kaip tik taip, paprastas, bet labai silkės poreikį išpildantis receptas. Patiekite su keptomis bulvytėmis.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

4 asm.


Silkei su saulėgrąžomis paruošti reikia:

  • 400 g dūmo skonio silkės filė  

  • 50 g saulėgrąžų

  • 2 raudonųjų svogūnų

  • kelių šakelių šviežių čiobrelių 

  • 50 ml baltojo vyno acto

  • 50 ml geriamojo vandens

  • 1 šaukštelio cukraus

  • žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų

  • 500 g šviežių nedidelių virtų bulvyčių su lupenomis

  • sviesto (bulvėms kepti) 


1. Silkę supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į gilesnį dubenį.

2. Svogūnus supjaustykite elegantiškais žiedais ir sudėliokite ant silkės. Apibarstykite šviežiais čiobreliais. 

3. Suplakite actą, vandenį, cukrų ir pipirus. Supilkite ant silkės su svogūnais ir palikite marinuotis 1 valandai. 

4. Saulėgrąžas paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų, atidžiai žiūrėkite, kad nepridegtų, ir jomis prieš patiekdami apibarstykite silkę. 

5. Bulvytes sudėkite į kepimo indą, aptepkite lydytu sviestu ir kepkite orkaitėje, nustatę grilio režimą ir įkaitinę iki 200 °C, kol gražiai apskrus. 

6. Patiekalą patiekite su grietine.


Gardžių atradimų.

bottom of page