Silkė su saulėgrąžomis (Receptas)
- eglerace
- prieš 3 valandas
- 1 min. skaitymo
Kartais taip norisi silkės, nesvarbu, kad ne Kūčios ir ne Kalėdos, nesvarbu, koks oras ar paros metas: būna, kad nori ir taškas. Jeigu šiandien yra kaip tik taip, paprastas, bet labai silkės poreikį išpildantis receptas. Patiekite su keptomis bulvytėmis.

4 asm.
Silkei su saulėgrąžomis paruošti reikia:
400 g dūmo skonio silkės filė
50 g saulėgrąžų
2 raudonųjų svogūnų
kelių šakelių šviežių čiobrelių
50 ml baltojo vyno acto
50 ml geriamojo vandens
1 šaukštelio cukraus
žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų
500 g šviežių nedidelių virtų bulvyčių su lupenomis
sviesto (bulvėms kepti)
1. Silkę supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į gilesnį dubenį.
2. Svogūnus supjaustykite elegantiškais žiedais ir sudėliokite ant silkės. Apibarstykite šviežiais čiobreliais.
3. Suplakite actą, vandenį, cukrų ir pipirus. Supilkite ant silkės su svogūnais ir palikite marinuotis 1 valandai.
4. Saulėgrąžas paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų, atidžiai žiūrėkite, kad nepridegtų, ir jomis prieš patiekdami apibarstykite silkę.
5. Bulvytes sudėkite į kepimo indą, aptepkite lydytu sviestu ir kepkite orkaitėje, nustatę grilio režimą ir įkaitinę iki 200 °C, kol gražiai apskrus.
6. Patiekalą patiekite su grietine.
Gardžių atradimų.