top of page

Senoviški šaltibarščiai su gira ir vėžių uodegėlėmis + šiltas tinginys su šokoladu (Receptai)


Kiekvienos vasaros „must“ sriuba – šaltibarščiai. Šį kartą Alfas atskleidė receptą, kuris įkvėptas senovės dvariškių. O desertui, smaližiams – šokoladu turtingas šiltas tinginys ruoštas grilyje.

šaltibarščiai_šaltibarščių receptas_Alfo receptas_šaltibarščiai su gira_šalta sriuba
VMG nuotr.

Laidą #AlfasMieste žiūrėkite čia


Senoviškiems šaltibarščiams su gira ir vėžių uodegėlėmis pagaminti reikia:

  • 1 agurko

  • 3 svogūnų laiškų

  • 2 ridikėlių

  • 1 saujos krapų

  • 80 ml naminės giros

  • 150 g SPILVA marinuotų burokėlių

  • 500 g DOBILO ekologiško kefyro

  • 100 g virtų vėžių uodegėlių

  • 2 virtų kiaušinių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  1. Agurką supjaustykite kubeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, berkite KOTANYI druskos ir pipirų.

  2. Ridikėlius supjaustykite griežinėliais, krapus susmulkinkite, pilkite girą ir sumaišykite su agurkais ir svogūnų laiškais.

  3. Sudėkite SPILVA marinuotus burokėlius, pilkite DOBILO ekologišką kefyrą ir viską sumaišykite.

  4. Patiekiant sudėkite virtas vėžių uodegėles, pusiau perpjautus virtus kiaušinius, užberkite pipirų ir papuoškite krapų šakele.

 

šiltas tinginys_desertas_tinginio receptas
VMG nuotr.

Šiltam tinginiui su šokoladu pagaminti reikia:

  • 3 šaukštų sviesto

  • 3 šaukštų sutirštinto saldinto pieno

  • 50 g PERGALĖS juodojo šokolado

  • 1 šaukšto kakavos

  • 100 g GAIDELIO sausainių „Kondensuotas“

  • HAAGEN DAZS sūrios karamelės ledų su karamelės gabaliukais „Salted caramel“ (patiekti)

  1. Sviestą karamelizuokite su sutirštintu pienu, dėkite PERGALĖS juodąjį šokoladą, kakavą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, sudėkite trupintus GAIDELIO sausainius „Kondensuotas“ ir viską išmaišykite.

  2. Patiekite šiltą tinginį su HAAGEN DAZS sūrios karamelės ledais su karamelės gabaliukais „Salted caramel“.



Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page