Kiekvienos vasaros „must“ sriuba – šaltibarščiai. Šį kartą Alfas atskleidė receptą, kuris įkvėptas senovės dvariškių. O desertui, smaližiams – šokoladu turtingas šiltas tinginys ruoštas grilyje.
Laidą #AlfasMieste žiūrėkite čia
Senoviškiems šaltibarščiams su gira ir vėžių uodegėlėmis pagaminti reikia:
1 agurko
3 svogūnų laiškų
2 ridikėlių
1 saujos krapų
80 ml naminės giros
150 g SPILVA marinuotų burokėlių
500 g DOBILO ekologiško kefyro
100 g virtų vėžių uodegėlių
2 virtų kiaušinių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Agurką supjaustykite kubeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, berkite KOTANYI druskos ir pipirų.
Ridikėlius supjaustykite griežinėliais, krapus susmulkinkite, pilkite girą ir sumaišykite su agurkais ir svogūnų laiškais.
Sudėkite SPILVA marinuotus burokėlius, pilkite DOBILO ekologišką kefyrą ir viską sumaišykite.
Patiekiant sudėkite virtas vėžių uodegėles, pusiau perpjautus virtus kiaušinius, užberkite pipirų ir papuoškite krapų šakele.
Šiltam tinginiui su šokoladu pagaminti reikia:
3 šaukštų sviesto
3 šaukštų sutirštinto saldinto pieno
50 g PERGALĖS juodojo šokolado
1 šaukšto kakavos
100 g GAIDELIO sausainių „Kondensuotas“
HAAGEN DAZS sūrios karamelės ledų su karamelės gabaliukais „Salted caramel“ (patiekti)
Sviestą karamelizuokite su sutirštintu pienu, dėkite PERGALĖS juodąjį šokoladą, kakavą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, sudėkite trupintus GAIDELIO sausainius „Kondensuotas“ ir viską išmaišykite.
Patiekite šiltą tinginį su HAAGEN DAZS sūrios karamelės ledais su karamelės gabaliukais „Salted caramel“.
Skanaus.
Comments