Ieškomiausias #vmgonline receptas: šildanti keptų moliūgų ir obuolių sriuba su skrudinta šonine

Kai už lango ruduo, lietus ar žvarbus vėjas, švelni, kvapni ir sotinanti keptų moliūgų ir obuolių sriuba yra tai, ko būtiniausiai reikia.

Keptų moliūgų ir obuolių sruba su šonine, trinta sriuba, patiekalai su moliūgais, pietų idėjos, Alfo receptai
VMG nuotr.

6 asm.


Keptų moliūgų ir obuolių sriubai išvirti reikia:

  • apie 1 kg moliūgo 

  • 3 obuolių

  • 2 morkų

  • 5 cm ilgio imbiero gabalėlio

  • 3 skiltelių česnako

  • žiupsnelio Kajeno (uoginės) paprikos

  • žiupsnelio cinamono

  • 50 g sviesto

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1,2 l šilto daržovių arba vištienos sultinio

  • 150 ml grietinėlės

  • pakepintos šalto rūkymo šoninės juostelių (patiekti)

  • obuolio (patiekti)

  • daigų (patiekti)

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Obuolius perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas, moliūgą nulupkite ir supjaustykite panašaus dydžio, kaip ir obuolius, gabalais, morkas nulupkite ir perpjaukite pusiau.

  2. Viską sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

  3. Puode su sviestu ir aliejumi pakepinkite smulkintą imbierą, česnaką, druską ir maltus prieskonius.

  4. Sudėkite keptas daržoves, užpilkite sultiniu, viską sutrinkite maisto smulkintuvu ir užvirkite.

  5. Supilkite grietinėlę ir leiskite sriubai pastovėti kelias minutes.

  6. Patiekite su kepintos šoninės juostelėmis, daigais, nuluptu ir smulkiais kubeliais pjaustytu obuoliu.


Skanaus!