top of page

Ieškomiausias #vmgonline receptas: šildanti keptų moliūgų ir obuolių sriuba su skrudinta šonine

  • 2024-02-29
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 01-17

Kartais švelni, kvapni ir sotinanti keptų moliūgų ir obuolių sriuba yra tai, ko būtiniausiai reikia.

Keptų moliūgų ir obuolių sruba su šonine_ trinta sriuba_ patiekalai su moliūgais_pietų idėjos_Alfo receptai
VMG nuotr.

6 asm.


Keptų moliūgų ir obuolių sriubai išvirti reikia:

  • apie 1 kg moliūgo 

  • 3 obuolių

  • 2 morkų

  • 5 cm ilgio imbiero gabalėlio

  • 3 skiltelių česnako

  • žiupsnelio Kajeno (uoginės) paprikos

  • žiupsnelio cinamono

  • 50 g sviesto

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1,2 l šilto daržovių arba vištienos sultinio

  • 150 ml grietinėlės

  • pakepintos šalto rūkymo šoninės juostelių (patiekti)

  • obuolio (patiekti)

  • daigų (patiekti)

  • druskos, juodųjų pipirų

  • Obuolius perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas, moliūgą nulupkite ir supjaustykite panašaus dydžio, kaip ir obuolius, gabalais, morkas nulupkite ir perpjaukite pusiau.

  • Viską sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

  • Puode su sviestu ir aliejumi pakepinkite smulkintą imbierą, česnaką, druską ir maltus prieskonius.

  • Sudėkite keptas daržoves, užpilkite sultiniu, viską sutrinkite maisto smulkintuvu ir užvirkite.

  • Supilkite grietinėlę ir leiskite sriubai pastovėti kelias minutes.

  • Patiekite su kepintos šoninės juostelėmis, daigais, nuluptu ir smulkiais kubeliais pjaustytu obuoliu.


Skanaus!


bottom of page