top of page

Saldžiųjų bulvių sriuba (Receptas)

Jauki ir itin kvapni saldžiųjų bulvių sriuba su daug daržovių nuskaidrins niūriausią rudens dieną ir nuspalvins ją šviesiomis spalvomis.

Lengvas receptas skaniems pietums ar vakarienei.


saldžiūjų bulvių sriuba, vmg receptas
VMG nuotr.

Saldžiųjų bulvių sriubai pagaminti reikia:

  • 3 saldžiųjų bulvių

  • 3 morkų

  • 4 vidutinių svogūnų

  • 3 skiltelių česnako

  • 100 g NATURLI Ekologiškų tepiųjų riebalų VEGAN BLOCK

  • 1 l migdolų pieno

  • 1 šaukštelio muskato

  • ½ poro

  • 1 mažo brokolio

  • 1 kukurūzo burbuolės

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šakelės rozmarino

  • 1 šaukštelio pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (99%)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. 2 saldžiasias bulves, 2 morkas ir svogūnus nuvalykite, supjaustykite stambiais gabalėliais, česnakus sukapokite smulkiai ir visas daržoves apkepkite puode su 3 šaukštais NATURLI NATURLI Ekologiškų tepiųjų riebalų VEGAN BLOCK

  2. Apkepus supilkite migdolų pieną ir troškinkite apie 30–40 min., kol daržovės suminkštės.

  3. Sudėkite smulkintą muskato riešutą, druską, pipirus ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

  4. Likusias saldžias bulves ir morkas nuvalykite, supjaustykite kubeliais. Porus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Brokolius susmulkinkite, kukurūzui nupjaukite sėklas.

  5. Smulkintas daržoves apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir rozmarinu apie 3–4 min., pagardinkite druska ir pipirais.

  6. Į dubenį sudėkite keptas smulkintas daržoves, pilkite sriubą ir apšlakstykite pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi.


Video receptas:


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page