Lengva ir maistinga miso sriuba su lašiša ir žirneliais.
Tai receptas, kuris paglosto skrandį ir tuo pat metu palepina jusles, nes slaptas jos ingredientas – kvapnioji vanilės ankštis.
4 asm.
Reikia:
apie 600 g lašišos filė
1 vanilės ankšties
šlakelio alyvuogių aliejaus
4 šaukštų miso pastos
1 l karšto vandens
200 g valgomųjų dantenių („shiitake“ grybų)
200 g HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių
žiupsnelio druskos
Lašišą supjaustykite į 4 gabalėlius.
Atsargiai išilgai perpjaukite vanilės ankštį, peiliu išimkite sėklytes ir padenkite jomis lašišos kepsnelius. Sudėkite kepsnelius į kepimo formą, apibarstykite druska, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Grybus ir žirnelius apkepkite su šlakeliu aliejaus.
Miso pastą sumaišykite su karštu vandeniu ir užpilkite ant kepintų daržovių. Patiekite gilioje lėkštėje su kepta lašiša.
Skanaus!
Comments