top of page

Šaltibarščiai su keptomis bulvėmis, vištiena ir krienais (Receptas)

  • eglerace
  • 07-02
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 07-03

Net jeigu ragavote visokiausių šaltibarščių variantų, esame tikri, kad tokius gaminsite ir ragausite pirmą kartą. Tai tas variantas, kuris ir gaivina, ir pasotina, palepina ir akis, ir skonio receptorius. 

šaltibarčiai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

2 asm. 

Gaminimo laikas: 30 min.


Šaltibarščiams pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus 

  • 2 virtų bulvių 

  • 3 trumpavaisių agurkų 

  • 3–4 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų griežinėlių

  • 1 virto kiaušinio

  • 150 g vištienos krūtinėlės

  • Žiupsnelio kmynų

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  • 2–3 stiklinių kefyro 

  • 1 šaukštelio KĖDAINIŲ KONSERVAI krienų „Raudoni“

  • 3–4 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų burokėlių griežinėlių

  • 40 g svogūnų laiškų   

  • 30 g krapų 

  • 2–3 šakelių krapų 


  1. Į įkaitintą keptuvę pilkite NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus.

  2. Virtas bulves ir šviežius agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, kiaušinį – ketvirčiais. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

  3. Mėsą ir bulves apkepkite skirtingose keptuvėse, kol gražiai apskrus. Bulves pagardinkite druska.

  4. Į dubenį pilkite kefyrą, sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI krienus „Raudoni“ ir įpilkite 4 šaukštus KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų burokėlių marinato. Gerai išmaišykite. Į masę suberkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir šviežius agurkus, pasūdykite ir išmaišykite. 

  5. Dėkite smulkiai kapotus krapus ir pilkite KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų marinato.

  6. Į lėkštę supilkite paruoštus šaltibarščius. Ant viršaus dėkite apskrudusių bulvių, keptos vištienos gabalėlių, šviežių agurkų, marinuotų burokėlių ir agurkų griežinėlių.

  7. Pagardinkite virtu kiaušiniu, šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

  8. Puoškite krapų šakelėmis.


Gražių atradimų.

Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!

ree

bottom of page