Šaltibarščiai su keptomis bulvėmis, vištiena ir krienais (Receptas)
- eglerace
- 07-02
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 07-03
Net jeigu ragavote visokiausių šaltibarščių variantų, esame tikri, kad tokius gaminsite ir ragausite pirmą kartą. Tai tas variantas, kuris ir gaivina, ir pasotina, palepina ir akis, ir skonio receptorius.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Šaltibarščiams pagaminti reikia:
2 šaukštų NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus
2 virtų bulvių
3 trumpavaisių agurkų
3–4 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų griežinėlių
1 virto kiaušinio
150 g vištienos krūtinėlės
Žiupsnelio kmynų
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
2–3 stiklinių kefyro
1 šaukštelio KĖDAINIŲ KONSERVAI krienų „Raudoni“
3–4 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų burokėlių griežinėlių
40 g svogūnų laiškų
30 g krapų
2–3 šakelių krapų
Į įkaitintą keptuvę pilkite NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Virtas bulves ir šviežius agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, kiaušinį – ketvirčiais. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Mėsą ir bulves apkepkite skirtingose keptuvėse, kol gražiai apskrus. Bulves pagardinkite druska.
Į dubenį pilkite kefyrą, sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI krienus „Raudoni“ ir įpilkite 4 šaukštus KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų burokėlių marinato. Gerai išmaišykite. Į masę suberkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir šviežius agurkus, pasūdykite ir išmaišykite.
Dėkite smulkiai kapotus krapus ir pilkite KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų marinato.
Į lėkštę supilkite paruoštus šaltibarščius. Ant viršaus dėkite apskrudusių bulvių, keptos vištienos gabalėlių, šviežių agurkų, marinuotų burokėlių ir agurkų griežinėlių.
Pagardinkite virtu kiaušiniu, šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Puoškite krapų šakelėmis.
Gražių atradimų.
Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!
