Minkštutės spurgos su karamelės padažu (Receptas)

Nors spurga nėra tortas, ledai ar pyragas, bet jos yra tas desertas, kuris suvilios kiekvieną smaližių ir net nesmaližių. Tai patiekalas, kuris primena vaikystę.

Spurgas galima patiekti ir gimtadienio šventėje, ir iškepti jų lauktuvės, ir pasimėgauti... per pusryčius. Kodėl gi ne? Išbandykite šį lengvą receptą:


varškės spurgos su karameliniu padažu, VMG online, Alfo receptai
VMG nuotr.

4 asmenims


Varškės spurgoms pagaminti reikia:

  • 250 g varškės

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 3 kiaušinių

  • 150 g kvietinių miltų

  • 500 ml aliejaus (kepti)

  • karamelinio padažo (patiekti)

  • miltelinio cukraus (papuošti)

1. Varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išmaišykite.

2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir užminkykite tešlą.

3. Aliejų supilkite į puodą ir įkaitinkite.

4. Drėgnomis rankomis suformuokite nedideles spurgytes ir kepkite jas vartydami, kol gražiai apskrus.

5. Išimkite ir sudėkite ant popierinių servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių.

6.Apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite su karameliniu padažu.


Skanaus!