Ryžių traškučių užkandis Kūčioms (Receptas)
- eglerace
- 2024-11-01
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 01-17

3–4 asm.
Gaminimo laikas: 10 min.
Ryžių traškučių užkandžiui pagaminti reikia:
1–2 ryžių lapų
Keleto šaukštų aliejaus
1–2 trumpavaisių agurkų
1 stiklinės virtų ryžių
1 šaukštelio KĖDAINIŲ KONSERVAI adžikos
2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
80 g vėžių uodegėlių
6–7 marinuoto imbiero gabaliukų
Keleto šakelių šviežių kalendrų
SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Genmaicha“ (patiekti)
Ryžių popieriaus lapus sukarpykite į keturias dalis ir dėkite kepti į įkaitiną aliejų, kol gražiai išsipūs. Iškeptus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus agurkus, ryžius, KĖDAINIŲ KONSERVAI adžiką ir KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezą „Originalus“. Pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu.
Pagaminta įdarą, vėžių uodegėles ir marinuoto imbiero gabaliukus sudėkite ant ryžių traškučių.
Papuoškite kalendrų šakelėmis.
Prie šio užkandžio puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Genmaicha“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos japoniškos arbatos ir kombučios skonių natos.
Gardžių atradimų.