Ruginiai sėklų duoniukai (Receptas)
- eglerace
- 2024-08-24
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2024-08-26
Mėgstate ruginius duoniukus, sėklų paplotėlius ir vis ieškote jų parduotuvių lentynose? Jų taip lengva pasigaminti namuose kiekvieną kartą, kai tik užsimanysite, kad kito būdo jais pasimėgauti nebeieškosite. Pažadame.
Traškūs ir dar palankesni sveikatai – mėgaukitės jais vienais ar su įvairiomis užtepėlėmis.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2–3 asm.
Gaminimo laikas: 30–40 min.
Ruginiams sėklų duoniukams pagaminti reikia:
1 saujos moliūgų sėklų
2 šaukštų linų sėmenų
1 saujos saulėgrąžų
3–4 šaukštų kokosų drožlių
3 šaukštų kmynų
200 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
8 šaukštų ruginių miltų
25 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“
Gero žiupsnio rupios druskos
Į dubenį suberkite visas sėklas, kokosų drožles ir kmynus.
Užpilkite TICHĖ natūraliu negazuotu mineraliniu vandeniu, pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišinio, suberkite miltus ir išmaišykite.
Keptuvėje išlydykite NATURLI ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan Block“ ir supilkite į masę. Išmaišykite.
Rankomis formuokite rutuliukus ir dėliokite juos ant sviestinio popieriaus (dėkite antrą sviestinio popieriaus lakštą, rutuliukus prispauskite stikline, išlyginkite ir nuimkite popierių), paplotėlius apibarstykite druska.
Kepkite įkaitintoje 160 °C orkaitėje 20–30 min., kol duoniukai taps traškūs. Kepimo metu praverkite orkaitės dureles, kad išeitų garai.
Gardžių atradimų.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
