Jeigu pomidorų salotų ir salotų su pomidorais jau atsivalgėte, kviečiame pasigaminti rizotą su pomidorais.
Ryžiai ir pomidorai yra seni draugai įvairiuose patiekaluose ir įvairiomis formomis. Rizotas – viena jų. Gardus, kvapnus ir skonių pilnas pomidorų rizotas bus labai laukiamas šeimos pietų ar vakarienių patiekalas. Receptas nesudėtingas, bet kantrybės ir rūpesčio reikia.
Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
6–8 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Rizotui pagaminti reikia:
1 didelio svogūno
4–5 skiltelių česnako
5–6 šaukštų itin gryno alyvuogių aliejaus
50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
1 stiklinės nealkoholinio rožinio sauso vyno
1 l daržovių sultinio
400 g pomidorų
75 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
560 g apvaliagrūdžių ryžių
2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų pastos
1 šaukšto KIKKOMAN padažo „Kimchi“
1 šaukšto RAMBYNO tepamo sūrelio „Mildutė“
Žiupsnelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
Žiupsnelio KOTANYI itališkų žolelių
Keleto šakelių šviežių petražolių
1 šaukšto tarkuoto kieto sūrio DŽIUGAS „Delicate“ brandinto 24 mėn. (patiekimui)
SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Genmaicha“ (patiekimui)
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite pjaustytas daržoves. Sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir kepkite 2–3 min. Išmaišykite ir suberkite ryžius.
Supilkite nealkoholinį vyną, kai vynas baigs išgaruoti, po truputį pilkite sultinį ir maišykite. Kartokite, kol taip supilsite visą sultinį.
Pomidorus supjaustykite kubeliais, saulėje džiovintus pomidorus – sukapokite ir sudėkite į puodą su ryžiais. Dėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų pastą, KIKKOMAN padažą „Kimchi“, RAMBYNO tepamą sūrelį „Mildutė“ išmaišykite ir kaitinkite.
Berkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, KOTANYI ketverių pipirų mišinį, KOTANYI druskos ir pipirų mišinį, išmaišykite.
Prieš baigiant virti suberkite KOTANYI itališkas žoleles, smulkintas šviežias petražoles, dar kartą išmaišykite.
Rizotui išvirus, dėkite į lėkštę, berkite pipirų, tarkuoto kieto sūrio DŽIUGAS „Delicate“ brandinto 24 mėn.
Prie šio patiekalo puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Genmaicha“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos japoniškos arbatos ir kombučios skonių natos.
Gardžių atradimų.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.