Pomidorų pilni daržai ir šiltnamiai. Kvapni, sodraus skonio, greitai pagaminama žuvienė su pomidorais yra puikus būdas juos sunaudoti skaniai, kūrybiškai ir įdomiai.
4 asm.
Žuvienei su pomidorais pagaminti reikia:
300 g krevečių su kiautais
1 l karšto vandens
50 g sviesto ( 82 % rieb.)
2 svogūnai
4 skiltelių česnako
1 didelės morkos
1 saliero stiebo
7 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
800 g konservuotų pomidorų be odelių
1 šaukštelio maltų kalendrų grūdėlių
150 g šviežios lašišos
Prieskonių mišinio (aitriųjų paprikų, kvapniųjų pipirų)
1 kuokštelio įvairių šviežių žolelių (bazilikų, petražolių)
300 g virtų kriauklių
1 šaukšto cukraus
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. Krevetes nuvalykite nuo kiautų, kiautus ant sviesto pakepinkite keptuvėje kelias minutes ir sudėkite į karštą vandenį virti apie 30 min., kad gautumėte charakteringą sultinį. Tuomet krevetes nukoškite ir sriubos paruošimui naudokite tik sultinį.
2. Svogūnus, česnakus ir morkas susmulkinkite. Salierą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apkepinkite daržoves ant alyvuogių aliejaus. Viską sudėkite į sultinį, supilkite trintus pomidorus.
3. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite krevetes, prieskonius, berkite kalendrų grūdelius, viską apkepinkite. Įberkite cukraus ir druskos.
4. Išimkite iš keptuvės jūrų gėrybes ir trumpai apkepkite didesniais gabalėliais pjaustytą lašišos filė. Įberkite aitriųjų paprikų su druska.
5. Apkepusią lašišą išimkite ir dėkite į sultinį kartu su apvirtomis kriauklėmis.
6. Įtarkuokite citrinos žievelės. Patiekite į dubenėlį įdėję petražolių ir bazilikų, pilkite sriubą, galite patiekti su šviesia duona.
Gardžių atradimų!
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.