top of page

Žuvienė su pomidorais (Receptas)

Kvapni, sodraus skonio, greitai pagaminama žuvienė su pomidorais.


Žuvienė su pomidorais, receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Žuvienei su pomidorais pagaminti reikia:

  • 300 g krevečių su kiautais

  • 1 l karšto vandens

  • 50 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb.

  • 2 AUGA svogūnų

  • 4 skiltelių česnako

  • 1 didelės AUGA morkos

  • 1 saliero stiebo

  • 7 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 800 g konservuotų pomidorų be odelių

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų grūdėlių

  • 150 g šviežios lašišos

  • Prieskonių mišinio (aitriųjų paprikų, kvapniųjų pipirų)

  • 1 kuokštelio įvairių šviežių žolelių (bazilikų, petražolių)

  • 300 g virtų kriauklių

  • 1 šaukšto DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

1. Krevetes nuvalykite nuo kiautų, kiautus ant ŽEMAITIJOS PIENO sviesto pakepinkite keptuvėje kelias minutes ir sudėkite į karštą vandenį virti apie 30 min., kad gautumėte charakteringą sultinį. Tuomet krevetes nukoškite ir sriubos paruošimui naudokite tik sultinį.

2. AUGA svogūnus, česnakus ir AUGA morkas susmulkinkite. Salierą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apkepinkite daržoves ant alyvuogių aliejaus. Viską sudėkite į sultinį, supilkite trintus pomidorus.

3. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite krevetes, prieskonius, berkite kalendrų grūdelius, viską apkepinkite. Įberkite DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“ ir druskos.

4. Išimkite iš keptuvės jūrų gėrybes ir trumpai apkepkite didesniais gabalėliais pjaustytą lašišos filė. Įberkite aitriųjų paprikų su druska.

5. Apkepusią lašišą išimkite ir dėkite į sultinį kartu su apvirtomis kriauklėmis.

6. Įtarkuokite citrinos žievelės. Patiekite į dubenėlį įdėję petražolių ir bazilikų, pilkite sriubą, galite patiekti su šviesia duona.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page