Cukinijų ir alyvuogių pyragas su pomidorais gali būti tituluojamas vasaros nesaldžių pyragų karaliumi, nes jis visas yra apie vasarą: ir išvaizda, ir skoniu!
Patiekite dar šiltą.
Šis receptas – iš naujos Alfo vasaros receptų knygos KULINARINĖ GREITOJI. Vartykite, semkitės idėjų ir dalinkitės ja nemokamai!
2 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.
Cukinijų ir alyvuogių pyragui pagaminti reikia:
TEŠLAI:
80 g NATURLI BLOCK ekologiškų tepiųjų riebalų
½ stiklinės NATURLI avižų gėrimo „BARISTA“
2 stiklinių miltų
1 kiaušinio
½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
ĮDARUI:
½ nedidelės cukinijos
1 saujos „Kalamata“ alyvuogių
2 česnako skiltelių
50 g GERMANTAS tarkuoto puskiečio sūrio „Tilsit“
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
PATIEKIMUI:
1 pomidoro
1 saujos vyšninių pomidorų
Keleto bazilikų lapelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2 šaukštų GERMANTAS tarkuoto puskiečio sūrio „Tilsit“
NATURLI BLOCK ekologiškus tepiuosius riebalus, NATURLI avižų gėrimą „Barista“, miltus, plaktą kiaušinį, kepimo miltelius ir druską maisto smulkintuvu išmaišykite iki trupinių masės. Tada tešlą išminkykite rankomis.
Kočiokite tešlą kiek įmanoma apvalesnės formos, likusius galus užlenkite į vidinę pusę.
Kubeliais pjaustytą cukiniją, smulkintas alyvuoges, kapotus česnakus, GERMANTAS tarkuotą puskietį sūrį „Tilsit“, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų išmaišykite ir paskirstykite per visą iškočiotos tešlos centrą.
Pyragą kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 25 min.
Kai iškeps, ant pyrago dėkite riekelėmis pjaustytus pomidorus, berkite bazilikų lapelių, druskos, pipirų ir GERMANTAS tarkuoto puskiečio sūrio „Tilsit“
Patiekite dar šiltą.
Gardžių atradimų.