top of page

Restoranas danguje

Trumpai skrendant lėktuvu yra sunku, bet įmanoma atsisakyti įprastų kasdienių dalykų, pavyzdžiui, maisto. Tačiau ką valgo, kaip dažnai tai daro ir kas sunkiausia pilotams? Į klausimus apie maisto skonį danguje, pilotų įpročius ir mitybos ypatumus atsako „Turkish Airlines“ pilotas.

Ką skrydžio metu gali valgyti pilotai?

Nėra jokio produktų sąrašo, ką rekomenduojama valgyti, o ko – ne. Bet mes vengiame pilvo pūtimą sukeliančio maisto ir gėrimų, kurie dėl pasikeitusio slėgio gali sukelti pilvo skausmus. Pilotams taip pat nėra nustatyta jokių intervalų, kaip dažnai jie gali valgyti. Tai priklauso nuo individualių poreikių ir mitybos įpročių. Tiesa, abu pilotai tuo pačiu metu valgyti negali. Valgyti galima ir pilotų kabinoje, bet, vienam pilotui iš jos išėjus, jo vietą užima kuris nors iš įgulos narių.

Ar yra apskaičiuota, kiek kalorijų turėtų suvartoti pilotai?

Na, aš tikrai nesu matęs jokių skaičiavimų ar nustatytų ribojimų. Kiek žinau, nėra ir jokių taisyklių, ribojančių maisto atsinešimą.

Kuo ypatingas valgymas būnant aukštai danguje? Ar pasikeičia maisto skonis?

Valgyti pilotų kabinoje yra tas pats, kas valgyti restorane su gražiu panoraminiu vaizdu. Aš labiau mėgaujuosi maistu valgydamas čia, o ne ant žemės.

Kiek vandens pilotai turi išgerti skrydžio metu?

Dėl sauso oro pilotai netenka daugiau skysčių nei būdami ant žemės, todėl mums reikia išgerti beveik dvigubai daugiau vandens, kad išvengtume dehidratacijos.

Naujausi įrašai

bottom of page